U-21: Nenad Gračan debitira u Puli, Švicarska u četvrtak stiže s A-reprezentativcima

Utorak, 12. studenog 2013. 17:40 Napisao/la  SC

Mi nažalost ne možemo računati na Rebića, Kovačića i Vrsaljka, koji su sa A reprezentacijom, kaže Gračan

Nenad Gračana obratio se novinarima uoči debija na klupi U-21 reprezentacije, mlada reprezentacija u četvrtak u Puli od 18.45 igra kvalifikacijsku utakmicu protiv Švicarske.

- Prije svega bih kazao dam sam vrlo zadovoljan kako se odvijaju pripreme za ovu utakmicu, u Umagu. Od nedjelje smo zajedno, dobro se radi, imamo odlične uvjete. Odradili smo 4 zajednička treninga i još ćemo jedan u srijedu prijepodne. Određenih problema sa ozljedom ima Šitum, ima igrača koji osjećaju posljedice stalnog igranja u domaćoj ligi i Europi, govorim o Močiniću i Brozoviću, koje ćemo ih osvježiti do utakmice. Mogu ponoviti ono što sam rekao i prvog dana, a to je da je moj prethodnik Niko Kovač doista kvalitetno vodio reprezentaciju u prve 4 utakmice kvalifikacija, a što se ne zaključuje samo po rezultatu. No, sa te 4 pobjede ostavio mi je doista komotnu natjecateljsku situaciju, koju valja iskoristiti.

Utakmica protiv Švicarske novom izborniku je prva i najteža u kvalifikacijama za EP 2015. godine. Hrvatska je pobijedila (2:0) u Švicarskoj, pa se Švicarcima u uzvratu priključilo nekoliko A reprezentativaca.

- Njima je pogodovala situacija da im se A reprezentacija direktno plasirala na Svjetsko prvenstvu u Brazil te su neke igrače iz najstarije selekcije mogli sada uvrstiti na popis za Pulu. Oni će sigurno biti po kvaliteti igrača jači nego u prvoj utakmici. Mi nažalost ne možemo računati na Rebića, Kovačića i Vrsaljka, koji su sa A reprezentacijom u akciji Island. No, uvjeren sam da ćemo biti na visini zadatka. Ovo je važna utakmica jer će bitno usmjeriti situaciju unutar grupe. Imamo dobru poziciju i moramo je znati iskoristiti. Pozivam sve Puljane i Istrijane da u što većem broju dođu na Drosinu i pomognu nam ostvariti željenu ambiciju, a to je pobjeda, zaključuje Gračan

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.