U-21: Nenad Gračan uoči utakmice protiv Latvije naknadno pozvao Prengu, Ćorića i Čanađiju

Ponedjeljak, 01. rujna 2014. 14:18 Napisao/la  SC

Latvija preskače igru, koristi duge lopte i mislim da smo bolji, ali to moramo pokazati, kaže Gračan

Nenad Gračan okupio je mladu reprezentaciju uoči kvalifikacijske utakmice protiv Latvije, koja se igra u srijedu 3. rujna, u Jelgavu. Hrvatska igra zadnju utakmicu u kvalifikacijskoj skupini, u 7 utakmica ostvarila je 5 pobjeda, zabilježila jedan remi i jedan poraz.

- Situacija je dobra, svi s velikom željom i velikim motivom čekamo utakmicu, a dobrom igrom i pobjedom možemo osigurati prvo mjesto i dodatne kvalifikacije. Želja je ove generacije napraviti ono što dugo nismo, plasirati se na Europsko prvenstvo. Vodili smo cijele kvalifikacije i nadam se da ćemo tako i završiti. Mislim da imamo dobru reprezentaciju bez obzira što su neki pozvani među seniore, A reprezentacija je svakako prioritet i dobar je pokazatelj ovim dečkima da se može na najvišu razinu, kaže Gračan.

Latvija nije protivnik koji bi trebao predstavljati problem za Gračanovu momčad:

- Latvija preskače igru, koristi duge lopte i mislim da smo bolji, ali to moramo pokazati. Moramo se čuvati prekida i udaljiti ih od vlastitog gola, time bismo napravili veliki dio posla. Ako odigramo kako možemo, neće biti problema. Protiv Crne Gore smo testirali trkačke sposobnosti igrača, na tome moramo raditi i bez toga u današnjem nogometu nemoguće je iskazati ostale kvalitete. Treba nam kontinuitet, ne smiju se birati utakmice, rekao je Gračan.

S prvotnog popisa igrača otpali su Čalušić, Šimunović i Bradarić, a umjesto njih pozvani su Herdi Prenga, Ante Ćorić i Dario Čanađija. Popis igrača: Oliver Zelenika (Lokomotiva), Toni Gorupec (Lokomotiva), Antonio Milić (Hajduk), Dario Župarić (Pescara), Niko Datković (Spezia), Ante Ćorić (Dinamo), Domagoj Pavičić (Lokomotiva), Josip Mišić (Osijek), Stipe Perica (NAC Breda), Mijo Caktaš (Hajduk), Ante Rebić (Leipzig), Dominik Livaković (Zagreb), Nino Galović (Split), Herdi Prenga (Lokomotiva), Dario Čanađija (Rijeka), Marko Rog (Split), Dražen Bagarić (Split), Petar Mišić (Lokomotiva).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.