U-21: Nenad Gračan uoči utakmica protiv Engleske pozvao Matu Miloša umjesto Tina Jedvaja

Ponedjeljak, 06. listopada 2014. 12:49 Napisao/la  SC

Engleska je agresivna momčad, ne preskače igru i moramo je udaljiti od gola, kaže Gračan

Uoči utakmica protiv Engleske s popisa izbornika U-21 reprezentacije Nenada Gračana otpao je Tin Jedvaj zbog ozljede u zadnjoj ligaškoj utakmici. Umjesto njega pozvan Mato Miloš iz Spezije, Ante Rebić dolazi u utorak zbog klupskih obveza. Hrvatska u dvjema utakmicama mora eliminirati Engleze da bi se plasirala u završnicu EP-a u Češkoj iduće godine.

- Izuzetno smo motivirani, puni samopouzdanja i velike želje da odradimo te dvije utakmice kako treba i izborimo plasman na EP. Bit će teško, Engleska je dominirala u svojoj skupini, dugo igra zajedno, ali i mi imamo kvalitetu. To smo pokazali. Engleska je agresivna momčad, ne preskače igru i moramo je udaljiti od gola. Vrlo su agilni u situacijama jedan na jedan prema naprijed, zato moramo biti gusti u sredini terena. Berahino je zabio već devet golova, zabio je u prvenstvu u Liverpoolu iz kaznenog udarca, golman Butland daje im sigurnost, posebno sam uočio i Redmonda. Međutim, na terenu smo 11 protiv 11 i igrači toga moraju biti svjesni. Možemo sami sebi biti najveći neprijatelji ako se ne budemo držali dogovora, kaže Gračan.

Prva je utakmica na rasporedu u petak, 10. listopada u Engleskoj, a uzvrat se igra u Vinkovcima dan poslije okršaja seniorskih reprezentacija Hrvatske i Azerbajdžana u Osijeku.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.