U-21 Hrvatska - Ukrajina: Sedmorica A-reprezentativaca priključeni mladoj reprezentaciji

Utorak, 27. svibnja 2014. 19:58 Napisao/la  SC

Izbornik Kovač pokazao je koliko je svima nama važna ova utakmica već samom činjenicom da ih je sve pustio, kaže izbornik Gračan

U-21 hrvatska reprezentacija u srijedu na stadionu u Kranjčevićevoj protiv Ukrajine igra odlučujuću utakmicu za plasman na završni turnir Europskog prvenstva koje će se 2015. godine održati u Češkoj. Izbornik Nenad Gračan neposredno pred utakmicu priključio je momčadi Matea Kovačića, Šimu Vrsaljka, Antu Rebića, Olivera Zeleniku, Igora Bubnjića, Marcela Brozovića i Marija Pašalića. U dogovoru s Nikom Kovačom, sedmorica A-reprezentarivaca pomoći će U-21 reprezentaciji.

- Svi su u odličnom stanju i normalno je da će igrati jer to i zaslužuju. Izbornik Kovač pokazao je koliko je svima nama važna ova utakmica već samom činjenicom da ih je sve pustio, kaže Gračan.

Utakmica protiv Ukrajine ima samo jedan predznak:

- Razmišljamo samo o pobjedi. Nećemo reći da je ključna s obzirom da nije još sam kraj kvalifikacija, ali pozitivnim rezultatom možemo dosta toga riješiti. Motiva ne nedostaje. S obzirom na kvalitetu, vjerujem da ćemo ostvariti dobar rezultat, kakav priželjkujemo, a to je pobjeda. Bude li uz to i atraktivnosti, zadovoljstvo će biti veće, rekao je Gračan.

Utakmica između Hrvatske i Ukrajine igra se sutra u 19 sati na stadionu u Kranjčevićevoj, a prihod od prodanih ulaznica biti namijenjen stradalima od poplava u Slavoniji. 

Poredak: 1. Hrvatska 15 bodova iz 6 utakmica, 2. Švicarska 12 (6), 3. Latvija 6 (5), 4. Ukrajina 6 (3), 5. Lihtenštajn 0 (6).