U-21: Hrvatska traži prolaz protiv Engleske, Alen Halilović pojačao Gračanovu momčad

Utorak, 14. listopada 2014. 13:47 Napisao/la  SC

Vinkovci (18): Hrvatska - Engleska. Čini se da je   uoči uzvrata  tradicionalna engleska bahatost postala   najveća hrvatska prednost 

Dan nakon što je najbolja hrvatska momčad ostvarila respektabilan rezultat (6:0) protiv Azerbejdžana u Osijeku, najbolja hrvatska momčad do 21. godine u Vinkovcima igra utakmicu generacije. Uzvratna kvalifikacijska utakmica Hrvatske i Engleske određuje sudionika U-21 Europskog prvenstva iduće godine.

Englezi su prvu utakmicu pobijedili 2:1, pogotkom Livaje mladi hrvatski reprezentativci stekli su aktivan rezultat uoči večerašnje utakmice. Izbornik Nenad Gračan računa na momčad, koja je igrala prvu utakmicu u Wolverhamptonu. Od igrača A-klase nema puno pomoći: Mateo Kovačić se ozlijedio, Marcelo Brozović odigrao je cijelu utakmicu u Osijeku, jedino može pomoći Alen Halilović budući da se HNS nekako nagodio s Barcelonom.

- Svi bi nam dobro došli, posebno Kovačić jer nam je važan prvi pas. U drugom poluvremenu prve utakmice dodavalo se tek toliko da se riješiš lopte, što je unosilo nervozu, kaže Gračan uoči utakmice tijekom koe će Hrvatska morati pritiskati postavljenu englesku obranu, što je u nogometu najteže.

- Englezima treba suziti prostor da ne dolaze u situacije "jedan na jedan", imaju nekoliko igrača koji individualno mogu riješiti utakmicu. Na desnom boku ostali smo bez trojice igrača, Vrsaljka, Jedvaja i Župarića. Miloš nije standardan u Speziji, a danas mora igrati protiv Berahina ili Redmonda, govori Gračan, koji je na zadnjem treningu ostao bez Ante Čorića. Mladi Dinamov igrač istegnuo je ligamente u zglobu i postao vlasnik longete.

Umjesto Čorića ulazi Halilović, zbog kartona ne mogu igrati Župarić i Pavičić, ostalo je isto kao u prvoj utakmici. Napad koji predvode Livaja, Rebić i Halilović ne može podcijeniti ni jedna reprezentacija na svijetu:

- Moramo se postaviti snažno i zadržati hladne glave. Došli smo u Vinkovce obaviti svoja posao, rekao je engleski izbornik Gareth Southgate, koji najviše nade polaže u napadača Saida Berahina.

Realno, uoči uzvrata najveća hrvatska prednost je tradicionalna engleska bahatost.

- Imamo aktivan rezultat, koji je velik motiv za naše igrače i sigurno nam daje nadu za prolaz. Generacijski možemo učiniti jako puno, možemo se plasirati u završnicu EP-a, gdje već dugo nismo bili. Svi u momčadi su svjesni te prilike i motiva im ne nedostaje, zaključuje Gračan.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.