U-21 KVALIFIKACIJE ZA EP

Engleska pobijedila nemoćnu Hrvatsku

Utorak, 14. listopada 2014. 19:48 Napisao/la  SC

Uzvratna kvalifikacijska utakmica: Hrvatska - Engleska 1:2

Nogometaši Engleske plasirali su se ukupnim rezultatom 4:2 u završnicu EP za igrače do 21 godine nakon što su u uzvratnoj kvalifikacijskoj utakmici u Vinkovcima pobijedili Hrvatsku rezultatom 2:1. Potpuno zasluženo prema onome što su Englezi pokazali u utakmici tijekom koje su dominirali od prve do zadnje minute.

Furiozan početak! Već u 2. minuti Pašalić se našao sam pred Butlandom, koji refleksno spašava mrežu po udarcu s pet metara. Takva prilika rijetko se ukazuje! U 5. minuti zaspala je hrvatska obrana, Kane se prošetao lijevom stranom i izašao pred Livakovića, koji je dobro zatvorio engleskog napadača. U 6. minuti Rebić je zamalo zakasnio na Livajin ubačaj, a onda šok!

Uspavala se hrvatska obrana! U 9. minuti Carroll je ubacio iz kuta, Pašalić nije stigao zatvoriti Moora, koji je udarcem nogom sa šest metara zatresao mrežu nemoćnog Livakovića - 0:1.

Rezultati uzvratnih utakmica: Italija - Slovačka 3:1 (4:2), Portugal - Nizozemska 5:4 (7:4), Njemačka - Ukrajina 2:0 (5:0), Island - Danska 1:1 (1:1), Španjolska - Srbija 1:2 (1:2), Švedska - Francuska 4:1 (4:3) 
* u zagradama su ukupni rezutati, Danska se plasirala zbog gola u gostima

Nakon pogotka utakmica se primirila prema nastojanjima engleskih igrača, koji su kroz posjed lopte pokušavali kontrolirati rezultat. Vidno uzdrmani šokantnim početkom, hrvatski igrači u pojedinim su razdobljima igre reagirali odsutno. Engleska nije izgleda nimalo goropadno, nisu gosti stvorili više ni jednu izglednu priliku do odmora, ali su cijelo poluvrijeme izgledali stabilnije i organiziranije.

Osim u 38. minuti, kada je Livaja dugačko ispucanu loptu odnio prsima ispred Moora, ušao u kazneni prostor, mirno plasirao loptu u mrežu i vratio nadu - 1:1.

U drugom dijelu Englezi su još više počeli dominirati, dojam je da su duele dobivali s pola snage. Izostao je čvrsti hrvatski blok, gosti su lakoćom ulazili u slobodan prostor i neobično strpljivom igrom čekali trenutak odluke.

Dvije izgledne prilike propustili su realizirati Kane (58) i Berahin (59, stativa), pogodak u hrvatskom mreži osjećao se u zraku. A dogodio se ponovo na nedopustivo lagan način: u 73. minuti dvojica engleskih igrača olako su izigrala petoricu statičnih hrvatskih braniča, Hughes je odmjerenim udarcem s 15 metara lagano probio središnji blok i pogodio - 1:2.

Utakmica je završila budući da je nemoćna Hrvatska do kraja utakmice morala postići tri pogotka da bi se kvalificirala na EP.


HRVATSKA: Livaković, Miloš, Datković, Mitrović, Milić, Bradarić, Pašalić (67 Caktaš), Pjaca, Halilović (79 Mišić), Rebić (34 Bagarić), Livaja

ENGLESKA: Butland, Dier, Gibson, Moore, Shaw, Hughes, Caskey, Carroll, Redmond (86 Ince), Berahino, Kane

Uzvratna kvalifikacijska utakmica: Hrvatska - Engleska 1:2 (Livaja 38/Moore 9, Hughes 73)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.