U-20 SP Ante Rebić: Pobjeda Uzbestikana dovoljno je upozorenje da ih ne smijemo podcijeniti

Utorak, 25. lipnja 2013. 09:43 Napisao/la  Ivan Jelić

Skupina F, srijeda (20): Hrvatska - Uzbekistan. Puno nam znače tri boda osvojena protiv Urugvaja, jer smo pobijedili jednu od najboljih mladih reprezentacija na svijetu, kaže Rebić

 

Ante Rebić postigao je jedini pogodak u utakmici U-20 reprezentacija Hrvatske i Urugvaja čime su kockasti natjecanje na Svjetskom prvenstvu počeli važnom pobjedom.

 

- Pobjedom smo načinili veliki korak prema plasmanu u daljnje natjecanje, sigurno je da će nam ona biti dodatni motiv u pokušaju da na Svjetskom prvenstvu iskažemo svoju kvalitetu. Bio je to moj klasični zgoditak, lažnjak i šut. Najvažnije je da je lopta završila u mrežu urugvajskog vratara. Puno nam znače ova tri boda, jer smo pobijedili jednu od najboljih mladih reprezentacija na svijetu, kaže Rebić.

 

U drugom dijelu Urugvajci su bili premoćniji?

 

- Osjetio se umor kod igrača koji su za svoje klubove odigrali cijelu prvenstvenu sezonu. Bilo je jako sparno, Urugvaj je gubio i krenuo po poravnanje, no uz dozu sreće uspjeli su ipak na kraju ostvariti pobjedu.

 

U drugoj utakmici skupine Uzbekistan je s uvjerljivih 3:0 pobijedio Novi Zeland. Sljedeći protivnik je Uzbekistan?

 

- Pobjeda Uzbestikana dovoljno je upozorenje da ih ne smijemo i nećemo podcijeniti. Ne možete danas sa sigurnošću kazati da ćete nekoga pobijediti. Vjerujem da smo kvalitetniji, da ćemo osvojiti tri nova boda i time se plasirati u idući krug. Dizat ćemo se iz utakmice utakmicu, želja nam je otići što dalje, ako je moguće do samog kraja, smatra Rebić.

 

Čelnici Splita doveli su iskusnog napadača Matu Bilića?

 

- Ne treba trošiti riječi o Mati Biliću, dobili smo napadača koji nam je nedostajao prošle sezone. Ne dvojim da ćemo svi zajedno imati velike koristi od njegovog dolaska. Mislim da Split u ovom trenutku ima najbolji napad u ligi, uz Bilića tu su Erceg, Belle, Roce, Mršić, Baraban... Imamo momčad koja se može ravnopravno nositi s Hajdukom, Rijekom, Lokomotivom, Slavenom Belupo i boriti za sam vrh prvenstvene tablice.

 

Mnogi inozemni klubovi žele vas dovesti u svoje redove?

 

- Sigurno je da je lijepo čuti da se bogati inozemni klubovi zanimanju za mene. Nisam opterećen odlaskom u inozemstvo. Želim odigrati još bolje nego što sam odigrao  minule sezone. U dogovoru sa čelnicima kluba odlučit ću kada će napustiti Park mladeži, zaključuje Rebić

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.