Tko je bliže istini?!: Kovač smatra da je zaslužio pobjedu, Prosinečki kaže da je zaslužio bod...

Četvrtak, 03. rujna 2015. 21:22 Napisao/la  SC

Moram biti zadovoljan, jer smo igrali s jednom od najboljih reprezentacija u Europi, koja ima ponajbolje igrače iz najvećih klubova, kaže Prosinečki

Niko Kovač nije dramatizirao nakon što su Azerbajdžan i Hrvatska odigrali kvalifikacijsku utakmicu bez pogodaka, izbornik hrvatske reprezentacije ovako je vidio utakmicu:

- Bili smo dominantni, ali nismo zabili. Ne znam koliko smo imali prigoda, pogodili smo i gredu, ali lopta jednostavno nije htjela u gol. U nekim smo situacijama morali biti i koncentriraniji. Oni su se branili baš kao što smo očekivali. Mislim da smo zaslužili pobjedu, ali to je nogomet. Nije jednostavno probiti takav blok. Neću govoriti o lošem terenu niti o teškim vremenskim uvjetima. Evo, protiv Norveške smo iz gotovo svakog udarca zabili, danas nismo iz nekoliko čistih zicera. Ekipi ništa ne zamjeram, trudili smo se, mnogo potrošili, rekao je Kovač.

Evo zašto nije od početka igrao Brozović i zašto je ranije izašao Modrić...

- Brozović je dobio udarac u skočni zglob koji mu je natečen, pa su liječnici preporučili da ga pripazimo. I da ga koristimo samo u ako stvarno zatreba, a trebao je. Ubacili smo sve što smo imali u ofanzivnom dijelu igre. Kovačić i Brozović su trebali veznu liniju pogurati prema naprijed, Kalinić je ušao kao drugi napadač. Ali, nije išlo. Ovakve se prigode moraju iskoristiti. Modrić se jako potrošio, a za tri dana nas čeka nova utakmica, kazao je Kovač i ovako prokomentirao imperativ pobjede protiv Norveške u Oslu:

- Treba se samo umrijeti. Dečki su utakmicu odradili kako smo htjeli, ali nismo zabili. A bez gola nema pobjede, završio je Kovač.

Robert Prosinečki još nije izgubio utakmicu od kada je postao izbornik Azerbejdžana, a igrao je protiv Norveške i Hrvatske. Obje utakmice završile su bez pogodaka:

- Moram biti zadovoljan, jer smo igrali s jednom od najboljih reprezentacija u Europi, koja ima ponajbolje igrače iz najvećih klubova. Borili smo se izvrsno, igrali najbolje što možemo i tom borbenošću zaslužili smo bod. Radimo, teško je reći kako smo uspjeli, ima ovdje talenata i dobrih igrača, a nakon 2:0 protiv Malte i 0:0 s Norveškom igrači su dobili samopouzdanje, borili se maksimalno, a uz malo sreće, jer uvijek je moraš imati protiv reprezentacije kao što je Hrvatska, osvojili smo bod. Ovo je super za budućnost azerbajdžanskog nogometa.. Hrvatska je velika reprezentacija, koja je došla pobijediti i uvijek je favorit... Nadam se da će u Norveškoj biti puno bolja i pobijediti, a sigurno će ići na Euro. Mi smo na dobrom putu, sad nam je Malta iduća utakmica, a u listopadu dolazi Italija, što će opet biti spektakl, kazao je Prosinečki.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.