IGOR ŠTIMAC TVRDI

Mediji pokušaju stvoriti negativnu atmosferu

Subota, 12. listopada 2013. 00:32 Napisao/la  SC

To je napuhavanje balona koji će pojedincima puknuti u lice kada sve ovo završi, kaže Štimac

Igor Štimac slušao je tijekom utakmice protiv Belgije povike koji izbornika ne ostavljaju ravnodušnim. Štimac, odlazi, odjekivalo je maksimirskim tribinama…

- Mene to prati zadnjih deset godina, isto su mi vikali kada sam bio u Hajduku. Zahvaljujem svima koji su nam pružili podršku i nisu su se poveli za onima koji pozivaju na linč. Previše se proteklih dana izvlačilo mojih i izjava nekih igrača, mediji su stalno pokušali stvoriti atmosferu da među nama ne postoji harmonija! To je laž! To je napuhavanje balona koji će pojedincima puknuti u lice kada sve ovo završi! A mi ćemo završiti tako da ostvarimo cilj koji smo zacrtali, rekao je Štimac

Utakmicu protiv Belgije Štimac je vidio svojim očima:

- Mislim da nismo zaslužili izgubiti, ali kada tako daruješ protivnika uistinu te šokira. Možemo na kraju biti zadovoljni kako je utakmica završila, igrali smo protiv moćnog i brzog protivnika. Dobili smo pogotke iz situacija u kojima smo potpuno kontrolirali utakmicu, kada se ni po čemu nije moglo naslutiti da će nas protivnik ugroziti. Naravno da nas je to uzdrmalo. Pojedinci će morati više poraditi na koncentraciji. Neću spominjati imena, jer se onda proziva mene zbog toga što ukažem na običnu pogrešku koja se svakom može dogoditi. Iako smo protiv Belgije dvaput neshvatljivo pogriješili, moram naglasiti da nismo uvježbavali onakvo izvođenje slobodnog udarca nakon kojega smo primili drugi pogodak.

Sustav s trojicom stopera za većinu je bio promašen, kao drugačije objasniti da umjesto nekoga braniča Kovačić trči za Lukakuom uoči drugog pogotka. Štimac misli suprotno:

- Stoperi su odradili vrhunski posao. Ne može se kriviti zadnja linija obrane za pogotke koje smo primili, formacija nema nikakve veze s porazom. Mislim da smo formacijom ostvarili što smo htjeli, imali smo višak igrača u sredini i veći posjed lopte.

Štimac zna što treba korigirati prije utakmice protiv Škotske:

- Kakva korekcija? Što da radim? Da namjestim nogu nekome igraču, pa da loptu ne doda protivniku u noge! To je stvar koncentracije! To su stvari na koje ni jedan trener ne može utjecati! Bolji smo od Škotske, moramo im vratiti za poraz!

Fotogalerija: Pixsell

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.