Srna, Modrić i Olić za UEFA-u: Hrvatska uvijek igra dobro protiv favorita

Petak, 23. ožujka 2012. 15:40 Napisao/la  SC

Španjolska, Italija i Irska su sjajne reprezentacije, ali Hrvatska je uvijek sposobna ostvariti pobjede protiv favorita, kazao je Srna

Darijo Srna, Ivica Olić i Luka Modrić u razgovoru za službenu stranicu Europske nogometne federacije (UEFA) prokomentirali su očekivanja hrvatske nogometne reprezentacije na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini. Izabranike Slavena Bilića očekuje težak zadatak, ogledi u skupini protiv Španjolske, Irske i Italije.

- Španjolska, Italija i Irska su sjajne reprezentacije, ali Hrvatska je uvijek sposobna ostvariti pobjede protiv favorita, kazao je Srna.

- Lakši put na EURO-u je pobijediti Irsku, a potom u preostale dvije utakmice pokušati osvojiti bodove potrebne za prolaz, dok bi teži put bio kada bi protiv Irske ostali bez tri boda, a potom protiv Italije i Španjolske došli do situacije u kojoj pobjednik uzima sve, ustvrdio je Srna.

Ivica Olić ustvrdio je da jake reprezentacije iz hrvatskih igrača izvlače ono najbolje.

- Možda je to zato jer svi pratimo njihove lige, a možda i jer mnogo naših igrača igra u tim prvenstvima. Sve to zajedno dodatno nas motivira, kaže napadač Bayerna.

Modrić se pak osvrnuo se na poraz u četvrtfinalu EURO-a 2008. u Austriji i Švicarskoj.

- Bio je to jedan od najtežih poraza u mojoj karijeri. Ta utakmica će zauvijek ostati u našim glavama, no uzvratili smo Turcima u dodatnim kvalifikacijama za nadolazeće EP. Sada imamo bolju momčad nego 2008. godine, no to moramo dokazati na prvenstvu, ustvrdio je Luka Modrić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.