Srebrić: Nismo znali da je Ibrahimovićeva majka Hrvatica!

Četvrtak, 01. ožujka 2012. 13:09 Napisao/la  Z. G.

Zorislav Srebrić pokušao je opravdati HNS nakon što je Ibrahimović izjavio kako ga nitko, nikada, nije pitao da li želi igrati za Hrvatsku.

Čelnici Hrvatskoga nogometnog saveza godinama ponavljaju da su poduzeli gotovo sve kako bi Zlatan Ibrahimović zaigrao za hrvatsku reprezentaciju. Ovih je dana, međutim, sam Ibrahimović istaknuo da ga nikad nitko nije pitao bi li igrao za Hrvatsku.

Dodatno je pojašnjenje ponudio glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić:
- Na ovim smo našim prostorima naviknuli na različite konstatacije od kojih dobar dio nema uporište u činjenicama. Dakle, nije točno! Bavili smo se različitim igračima našega podrijetla, usudio bih se reći da smo sve temeljito tretirali. U Ibrahimovićevu predmetu nismo imali podatke da je jedan roditelj hrvatskog podrijetla. Da smo to znali, budite barem 50 posto uvjereni da bi igrao za Hrvatsku! Mi smo za tu mogućnost saznali kad je već napunio 21 godinu, a to po propisima onda nije bilo moguće. Danas je situacija drukčija, nije to više vezano za godine nego za druge kriterije., tvrdi Srebrić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.