SP: Ždrijeb skupina počinje u petak od 17 sati, Hrvatska čeka u četvrtoj skupini

Petak, 06. prosinca 2013. 09:13 Napisao/la  SC

U četvrtoj skupini je devet europskih momčadi među kojima je Hrvatska

U petak od 17 u brazilskom gradiću Costa do Sauipe počinje ždrijeb skupina glavnog turnira Svjetskog prvenstva u Brazilu. FIFA je prema običaju priredila šou, koji će se prenositi diljem svijeta.

Ždrijeb  treba biti spektakularan. Pokazat ćemo vam, rekao je Sepp Blatter, predsjednik FIFA-e.

Loptice s imenima reprezentacija izvlačit će Geoff Hurst, Zinedine Zidane, Fabio Cannavaro i domaćin Cafu.

U prvoj skupini je osam nositelja: Brazil, Španjolska, Njemačka, Argentina, Kolumbija, Belgija, Urugvaj, Švicarska. Brazil će kao domaćin biti u skupini A, dok će se ostali podijeliti ždrijebom.

U drugoj skupini je sedam momčadi, preostale južnoameričke momčadi i afrički prestavnici, a u trećem su azijske reprezentacije, Australija, SAD i srednjeameričke ekipe.

U četvrtoj skupini je devet europskih momčadi među kojima je Hrvatska. Neočekivanom odlukom IO FIFA-e određeno je kako će ždrijebom prije ždrijeba jedna od ovih ekipa prijeći u skupinu 2 te će se onda održati glavni dio ždrijeba.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.