SP: Utakmicu otvaranja Mundijala sudi iskusni 42-godišnji Japanac Yuichi Nishimura

Utorak, 10. lipnja 2014. 22:42 Napisao/la  SC

Sudio je Nishimura na tri utakmice svjetske smotre u Južnoafričkoj Republici prije četiri godine. Uz iskustvo suđenja sa Svjetskog prvenstva Nishimura se može pohvaliti titulom najboljeg japanskog suca 2009. i 2010. godine

Utakmicu otvaranja Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu koja se u četvrtak od 22 sata po hrvatskom vremenu igra u Sao Paulu između Brazila i Hrvatske sudit će Japanac Yuichi Nishimura. Odlučila je to krovna svjetska nogometna organizacija (FIFA), dva dana uoči početnog udarca na dvadesetom Mundijalu. Nishimura je sudac koji na azijskom kontinentu uživa veliku popularnost u krugovima arbitara.

Sudio je Nishimura na tri utakmice svjetske smotre u Južnoafričkoj Republici prije četiri godine. Ravnao je tako prije točno četiri godine, 11. lipnja 2010. godine utakmicom Urugvaja i Francuske u grupnoj fazi. Nishinura je u JAR-u pokazao i prvi crveni karton, kada je isključio Urugvajca Nicolasa Lodeira zbog drugog žutog kartona. Japanski sudac sudio je i Brazlcima, i to u prvom četvrtfinalu turnira u Port Elizabethu, kada su igrali protiv Nizozemaca. Zanimljivo, i tada je pokazao crveni karton, i to Felipe Melu u 73. minuti susreta. Bio je četvrti sudac finalne utakmice između Španjolske i Nizozemske.

Uz iskustvo suđenja sa Svjetskog prvenstva Nishimura se može pohvaliti finalom Svjetskog klupskog prvenstva iste godine, u kojem su igrali talijanski Inter i Mazembe, predstavnik afrtičke konfederacije (CAF). Prije četiri godine sudio je i finale azijske inačice Lige prvaka na nacionalnom stadionu u Tokyju te Svjetsko prvenstvo za igrače do dvadeset godina. Nishimura je izabran za najboljeg suca japanske nogometne lige u 2009. i 2010. a bio je u krugu sudaca Azijskog prvenstva reprezentacija 2011. Bio je i na Olimpijskim Igrama u Londonu prije dvije godine

Za razliku od Mundijala prije četiri godine, njegov prvi pomočnik bit će Toshiyuki Nagi, dok će drugi ostati isti - Toru Sagara. Dužnost četvrtog suca na utakmici otvaranja brazilske smotre pripala je Irancu Alirezi Faghaniju. Nishimura je jedan od pet glavnih sudaca iz svoje, australjoazijske konfederacije (AFC).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.