REKORDNA POBJEDA NA SP-ima

Hrvatska pregazila Kamerun i ostala u borbi za drugi krug

Četvrtak, 19. lipnja 2014. 01:58 Napisao/la  SC

Skupina A, 2. kolo: Kamerun - Hrvatska 0:4. 

Hrvatska reprezentacija pobijedila je Kamerun rezultatom 4:0 i ostvarila najveću pobjedu otkada sudjeluje na Svjetskim prvenstvima. Utakmice se prelomila u 40. minuti, kada su Kamerunci ostali bez Songa. Najbolji kamerunski igrač udario je laktom Mandžukića, zaradio crveni karton u situaciji kada je Hrvatska vodila 1:0.

Nakon odmora na terenu je igrala samo jedna momčad, hrvatska reprezentacija postignula je tri pogodaka i propustila priliku rezultatski deklasirati Kamerun. Prilike kakve su propustili Mandžukić (50) i Rakitić (88), koji su istrčali ispred vratara Itandjea, ne događaju se često ni na trening-utakmicama, a kamo li na ovakvim natjecanjima. A barem još šest, sedam situacija u kojima je trebalo iskazati samo malo više koncentracije u završnom pasu ili udarcu, kamerunski poraz učinile su sasvim podnošljivim.

Song je u 40. minuti dobio crveni

Poigravanje s Kamerunom počeo je u 48. minuti, kada je Perišić na sredini igrališta prihvatio loše dodavanje vratara Itandje, u dugačkom sprintu dotrčao do kamerunskog vratara i pogodio za 2:0. Raspala se kamerunska momčad od toga trenutka, počelo je nadahnuto razdoblje hrvatske igre.

Dva Mandžukićeva pogotka (61, 73) spadaju u rutinu najboljega strijelca hrvatske reprezentacije, koja Kameruncima nije dala da dođu do zraka u kojemu je bilo 80% vlage. Nepodnošljivi uvjeti za igru najviše su se osjetili na početku utakmice, kada su Kamerunci presingom potisnuli naše igrače. Samo do 11. minute!

U 11. minuti Srna je ubacio zdesna, Mandžukić je prsima odigrao povratnu loptu za Perišića, koji je preciznim prizemnim pasom proigrao utrčalog Olića na lijevoj strani. Najstariji (34) igrač hrvatske reprezentacije iskusno je loptu skrenuo u mrežu i postigao pogodak na kraju jedine osimišljene akcije u prvom dijelu - 1:0

U 17. minuti Olić se neočekivano našao sam ispred vratara Itandje nakon što Perišić nije dobro zahvatio loptu ubačenu iz kuta. Ovoga puta iskusni Olić nije bio dovoljno priseban, pogodio je Itandjea i promašio priliku da poveća vodstvo. Nakon toga uslijedilo je razdoblje utakmice koja se rezultatski lomila do spomenute 40. minute, kada je pocrvenio Song zbog toga što je ničim izazvan udario Mandžukića.

Međusobno koškanje na granici fizičkog sukoba između Assoua Ekotta i Moukandjoa u 90. minuti ukazuje da kamerunska momčad ima ozbiljnijih problema od poraza protiv Hrvatske. Webo je u 90. minuti loptom pogodio prečku i umalo ublažio poraz, koji rezultatski ne odgovara prikazanom u drugom dijelu utakmice.

Zvuči bahato, ali Kamerun je na kraju dobro prošao.


KAMERUN: Itandje, Assou Ekotto,  N'koulou,  Chedjou (46 Nounkeu), M'bia,  Matip,  Song, Eyong,  Moukandjo,  Aboubaker (70 Webo), Choupo-Moting (75 Salli)

HRVATSKA: Pletikosa, Srna, Ćorluka, Lovren, Pranjić, Rakitić, Modrić, Sammir (72 Kovačić), Olić (69 Eduardo), Perišić (78 Rebić), Mandžukić

Skupina A, 2. kolo: Kamerun - Hrvatska 0:4 (Olić 11, Perišić 48, Mandžukić 61, 73)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.