Zlatko Dalić pred kamerama rekao zbog čega ga frustriraju kritike

Ponedjeljak, 19. lipnja 2023. 22:25 Napisao/la  SC

Hrvatska osvojila srebro u zadnjem izdanju Lige nacija u ovakvom formatu, UEFA odredila promjene

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

Zlatko Dalić gostovao je na NovaTV nakon što se vratio iz Rotterdama, posebno je bio zanimljiv dio kada je govorio o svojem statusu:

- Vuče me Hrvatska i nema mi boljeg posla od onoga što tamo radim. Čak i puno jača reprezentacija, država puno veća od Hrvatske, ne može tvrditi da je u pet godina osvojila tri medalje. Ponosan sam na svojih pet godina, na našu reprezentaciju, na igrače, na ono što smo postigli. Posebno sam ponosan na svoju karijeru. Kritika će uvijek biti, one su dio našeg folklora. Ovdje sam za dobrobit ovih drugih ljudi. Nikad nikome nisam rekao ružnu riječ. Ako sam negdje pogriješio, ispričavam se. Ako izgubimo, ja ću preuzeti odgovornost. Nakon Europskog prvenstva rekao sam da sam pogriješio i da ću nastaviti napredovati. I jesam. Smetam kad kažem da sam vjernik, kad kažem hvala braniteljima, brinu jer razmišljam svojom glavom i biram reprezentaciju i igrače koji će igrati. Ne biraju ih novinari, ne biraju ih menadžeri, biram ih ja. Smetam što nisam otišao iz Hrvatske, jer sam ostao ovdje poslati poruku mladima da ostanu u Hrvatskoj i unaprijede zemlju. Zato me kritiziraju, kazao je Dalić.

Usput, Hrvatska je osvojila srebro u zadnjem izdanju Lige nacija u ovakvom formatu.

Prema novom ustroju u četvrtfinale će se plasirati po dvije najbolje reprezentaciju u skupinama, četvrtfinalisti će igrati po dvije utakmice, završni turnir ostaje u istom formatu.

Trećeplasirane reprezentacije u Ligi A igrat će protiv drugih momčadi iz Lige B za plasman u ligu A, zadnje reprezentacije ispadaju iz Lige A kao do sada.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.