ODABIR INSTITUTA ZA NOGOMET

Bilić među deset najboljih izbornika u 2011. godini

Ponedjeljak, 02. siječnja 2012. 13:39 Napisao  Marko Babić

Oscar Tabarez, koji je odveo Urugvaj od naslova prvaka na Copa Americi, proglašen  najboljim izbornikom

Oscar Tabarez, izbornika Urugvaja, proglašen je najboljim izbornikom u 2011. godini u izboru Instituta za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS), dok je Slaven Bilić zauzeo 10. mjesto. Tabarez je odveo Urugvaj do titule prvaka na Južnoameričkom prvenstvu, uspjeh koji mu je donio naslov najboljeg trenera sa 200 bodova, 14 više ispred drugoplasiranog Vicentea del Bosquea.

Joachim Löw, izbornik Njemačke, sakupio je 169 bodova i zauzeo treće mjesto, dok je četvrti Bert van Marwijk, izbornik Nizozemske, s 81 bodom.

Slaven Bilić zauzeo je 10. mjesto s 11 osvojenih bodova. Ispred Bilića našao se Giovanni Trapattoni, izbornik Irske prvog protivnika Hrvatske na Europskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.