DEMONSTRACIJA SVJETSKE KLASE

Slaven Bilić: Dopustili smo Ibrahimoviću da nas slomi, iako smo sve znali

Srijeda, 29. veljače 2012. 22:31 Napisao/la  SportCom

Izbornik Hrvatske priznao je nemoć naše reprezentacije. Iako smo svi znali da je Ibrahimović glavna prijetnja, nismo ga "sanirali".

Ništa epohalno nije izrekao Slaven Bilić nakon susreta. Nije ni mogao. Jer, na travnjaku Maksimira se vidjelo sve. Švedska nas je, jednostavno, pomela.

- Čestitam Švedskoj, bili su kompaktni, čvrsti, agresivni... Mi smo, mislim, bili solidni u prvom dijelu, čak i opasni iz prekida, ali u drugom dijelu, nakon njihovog drugog dola, jednostavno smo pali. - priznao je Bilić.

Ključni čovjek? Svima je sve jasno. Zlatan Ibrahimović. Čovjek koji nas je nokautirao...

- A je, što reći... Znali smo kakav je, koliko je dobar, znali smo da se radi o svjetskoj klasi, ali opet smo mu dopustili da nas slomi. Radio nam je ono što radi u Milanu. Iako je klasična "špica", povuče se "u rupu", prema sredini i onda dijeli lopte. To nam je "podvalio" kod prvog, drugog, trećeg gola... I nije tu problem samo on, mi nismo ispratili druge igrače, koji su koristili prostor koji im je Ibra otvarao. - priznao je Bilić evidentnu nemoć Hrvatske. Zašto smo bili tako blijedi, loši, nemoćni, indisponirani? Problem motivacije?

- Samo smo dva dana bili zajedno. Bilo je tu i sponzorskih stvari, pa dopuštam da koncentracija nije bila na kvalifikacijskom nivou... Ali to nije i ne može biti alibi. Činjenica je da smo bili sporiji, tromiji, jednostavno lošiji od Šveđana. U tome je bio problem, a ne u nedostatku motiva. Uostalom, nisu ni Šveđani imali više vremena za pripremu, dakle, nemojmo se lagati. Nismo bili pravi. - priznao je Bilić. Koji je svjestan da ovakva Hrvatska na Euru nema apsolutno nikakve šanse. Iako, tvrdi izbornik, cilj je relativno ispunjen.

- Željeli smo isprobati više varijanti i igrača. Bilo je tu i dobrih stvari, recimo, Srna, pa Rakitić... Ove loše ćemo nastojati sanirati do Eura. Nema panike, ali svjesni smo kako nismo bili pravi. - zaključio je Slaven Bilić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.