BILIĆ PREUZIMA LOKOMOTIV

Bilo bi licemjerno da sam odluku objavio nakon EP-a

Ponedjeljak, 14. svibnja 2012. 11:12 Napisao/la  I. J.

Predsjednica Olga Smorodskaja u meni je prepoznala trenera koji bi trebao napraviti veliki rezultat, kaže Bilić

Slaven Bilić nakon Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini postat će trener moskovskog Lokomotiva. Na konferenciji za novinare hrvatski izbornik potvrdio je da će njegova nova destinacija, nakon što je šest godina vodio kockaste, biti Moskva otkrivši da je potpisao trogodišnji ugovor, a zarađivat će tri milijuna eura po sezoni.

- Dio nogometne javnosti sigurni misli da nisam trebao obznaniti svoju odluku prije nego poslije EURO-a. Mislim da bi bilo licemjerno i nekorektno da sam odluku obznanio po završetku EURO-a. To ne bi bio korektan potez prema igračima i HNS-u. O svojoj odluci obavijestio sam predsjednika Markovića, glavnog tajnika Srebrića i još neke članove Izvršnog odbora. Od igrača obavijestio sam "senatore", kao što ja zovem starije igrače kojima nisam  bio samo šef nego i prijatelj. I njima je drago što sam prihvatio  ponudu, kaže Bilić

{jb_blackbox-right}Ranije rekao da svakako odlazi nakon EURO-a
- Ponosan sam što sam imao čast šest godina voditi hrvatsku reprezentaciju. Mislim da bi bilo nekorektno da sam otišao poslije EURO-a 2008.godine, jer sam i tada imao ponuda. Nakon što se nismo plasirali na SP u Južnoafričku Republiku želio sam čuti što misle igrači, javnost i čelnici HNS-a. Kada sam vidio da su oni uz mene dogovorio sam se sa svojim suradnicima da ostanem još jedan ciklus. Odradili smo što se od nas tražilo, plasirali smo se na EURO. Ranije sam predsjednika Markovića izvijestio da ću otići poslije EURO-a,  bez obzira hoće li biti ponuda, kaže Bilić
{/jb_blackbox-right}

 Gotovo cjelokupni stručni stožer Bilić vodi sa sobom:

 - Jedan od možda najvažnijih razloga što sam prihvatio ponudu je taj što sam mogao birati svoje najbliže suradnike. Tako će zajedno sa mnom biti Aljoša Asanović, Nikola Jurčević, Mladen Pralija, Miljenko Rak, to su ljudi koji su sa mnom od prvih dana kada sam izabran za izbornika. Zajedno smo se smijali, zajedno smo plakali i tugovali, govori Bilić.

 Izbornik je objasnio što je prevagnulo u ponudi Lokomotiva:

 - Bilo je ponuda mnogih klubova.  Predsjednica Olga Smorodskaja odmah me je kupila,  kao što se kaže, i to je jedan od razloga što sam prihvatio  ponudu. Predočila mi je  plan koji je ambiciozan kao što je i ona sama.  Jednostavno je u meni prepoznala trenera koji bi u  tri godine trebao napraviti veliki rezultat. Ruska liga je  sve jača, za mene je to izuzetno veliki izazov. Zato sam prihvatio ponudu iako je bilo boljih financijskih ponuda, kaže Bilić.

 Bilić nasljedniku ostavlja potentnu momčad:

- Ako me novi izbornik bude pitao za neke stvari, naravno da ću mu kazati svoje mišljenje. Odlazim ponosan i miran, jer iza sebe ostavljam ekipu koja je pet godina u TOP 10, koja ima sjajnu atmosferu,  igrače koji svi još dugo mogu uspješno braniti boje hrvatske reprezentacije. Igrače koji se znaju ponašati za ručkom i na terenu, znaju kako trebaju davati izjave, zaključio je Bilić.

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.