SINIŠA MIHAJLOVIĆ PORUČIO

Bolje da se Hrvati ispucaju sada nego u ožujku!

Četvrtak, 07. veljače 2013. 11:43 Napisao/la  SC

Četiri gola nije lako nikome dati  i sigurno je bolje što su pobijedili nego da su izgubi, kaže Siniša Mihajlović

Poput Igora Štimca i Siniša Mihajlović pohvalio svoje igrače poslije pobjede u prijateljskoj utakmici protiv Cipra u Nikoziji. Žali što se igralo pred gotovo praznim tribinama i svjestan je da je igračima bilo teško da u takvoj atmosferi "pronađu motiv''. Mihajlović kaže da jei dobro što njegova ekipa stvara šanse i dodao da je slika koju ima o pojedinim igračima sada kompletnija.

- Ispunili su moj zahtjev da igraju visoki presing, da se čuva lopta, igra do noge. Dobro je što stvaramo šanse, bilo je još tri-četiri povoljne prilike za gol. S Filipom Đorđevićem i Markom Šćepovićem nadam se da ćemo riješiti problem realizacije, rekao je Mihajlović poslije pobjede u Nikoziji.

Srbija je pobijedila Cipar, iako je gubila golom Konstantinosa Makridesa, ali su Dušan Tadić u 33. i 48. minuti, kao i Dušan Basta u 70. donijeli preokret i trijumf svojoj ekipi.

- Imali smo problem što većina naših igrača nije u top formi, neki još nisu igrali utakmicu poslije priprema. Zbog toga su izgledali pomalo umorno. Zadovoljan sam, ipak, učinkom svih reprezentativaca, rekao je srpski izbornik koji je prokomentirao i pobjedu Hrvatske protiv Južne Koreje 4:0

- Četiri gola nije lako nikome dati. Ali, bolje da se ispucaju sada nego u ožujku. I sigurno je bolje što su pobijedili nego da su izgubili, ocijenio je Mihajlović.

Nakon prvoga pogotka u reprezentativnom dresu veznjak Udinesea Dušan Basta također se osvrnuo na susret protiv Hrvatske do kojega je ostalo još 42 dana.

- Bit će teško s Hrvatima, jer imaju dobru reprezentaciju. To je derbi skupine, a derbi se igra srcem, tako da nas očekuje neizvjesna utakmica. To će sigurno biti utakmica sa dosta emocija i naboja, ali treba igrati sportski i hladne glave, kaže Basta.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.