REVIJALNA UTAKMICA

Rijeka 14. studenog središte hrvatskog nogometa

Ponedjeljak, 05. studenog 2012. 17:12 Napisao  Luka Variola

Uvijek postoji mogućnost da Rijeka ugosti i kvalifikacijsku utakmicu reprezentacije,  objasnio je Damir Vrbanović

 

Rijeka će u srijedu 14. studenog biti centar hrvatskog nogometa, glavni je zaključak konferencije za novinare kojom je na Kantridi predstavljena utakmica između reprezentacije Hrvatske i selekcije Prve HNL. Naime, osim spomenutog dvoboja tog će se dana u Rijeci održati sastanak Izvršnog odbora HNS-a, dok će mlada reprezentacija Hrvatske u Kostreni odmjeriti snage sa Slovenijom u prijateljskom dvoboju.

Novinarima su informacije povodom riječkog Dana hrvatskog nogometa podijelili izvršni dopredsjednik HNS-a Damir Vrbanović, Marina Vela, administrativna direktorica HNK Rijeka, Robert Komen, predsjednik Udruge prvoligaša i Elvis Scoria, jedan od trojice izbornika selekcije Prve HNL.

Elvis Scoria i Damir Vrbanović

- Drago nam je da je između nekoliko opcija za suparnika A reprezentacije odabrana upravo selekcija Prve HNL. Naime, većina trenutačnih reprezentativaca ponikla je upravo iz Prve HNL i ja se nadam da će se tradicija nastaviti. Uz to, veliko je zadovoljstvo što je upravo Rijeka odabrana za domaćina ovog događaja i nadam se da će se taj kontinuitet suradnje Rijeke i HNS-a nastaviti i dalje, objasnio je Komen.

Selekcija Prve HNL okupit će se u utorak 13. studenog u Zagrebu. Već istoga poslijepodneva u Kostreni će u večernjim satima odraditi i prve trening pod vodstvom trojice izbornika - Scorije, Mrmića i Ferenčine. "Domaći" će biti smješteni u hotelu 4 opatijska cvijeta, dok će A reprezentacija biti smještena također u Opatiji u Millenniumu.

Popularne cijene ulaznica
Prema riječima Vrbanovića, HNS je inzistirao na popularnim cijenama ulaznica, pa će tako ulaznica za tribinu D i E stajati 30 kuna, za F 40 kuna, za C i B tribinu ulaznice će stajati 70 kuna, dok će zadovoljstvo gledanja ovog nogometnog događaja s tribine A stajati 120 kuna. Ulaznice u prodaju kreću u petak, a moći će se nabaviti na uobičajnim mjestima na kojima se mogu kupiti ulaznice za dvoboje Rijeke.

- Nije slučajno da je Rijeka odabrana za ovaj događaj. Rijeka kao klub i grad već godinama njeguju odličnu suradnju s HNS-om i ja sam uvjeren da će ova utakmica biti odlično organizirana, te da ćemo imati jedan pravi nogometni spektakl. Riječani će na jednom mjestu moći vidjeti sve što vrijedi u hrvatskom nogometu. Isto tako nadam se da će ovaj susret postati tradicionalan, objasnio je Vrbanović, koji je pritom ostavio mogućnost da Rijeka ugosti i jednu utakmicu kvalifikacijskog karaktera već u ovom ciklusu.

- Naravno da to nije isključeno. Svaki grad ako zadovoljava tehničke uvjete zaslužuje domaćinstvo jedne kvalifikacijske utakmice. Uvijek postoji ta mogućnost. Ova će utakmica biti dobar test za Rijeku, dodao je izvršni predsjednik HNS-a.

Selekcija HNL-a
Vratari: Ivan Kelava (Dinamo), Goran Blažević (Hajduk).
Obrana: Šime Vrsaljko (Dinamo), Dario Knežević (Rijeka), Mateo Pavlović (Zagreb), Elvis Kokalović (Slaven Belupo), Hrvoje Milić (Istra 1961), Josip Pivarić (Dinamo), Dario Župarić (Cibalia).
Vezni red: Damir Kreilach (Rijeka), Arijan Ademi (Dinamo), Marcelo Brozović (Dinamo), Marko Lešković (Osijek), Franko Andrijašević (Hajduk), Dinko Trebotić (Lokomotiva), Mijo Caktaš (Hajduk), Dejan Glavica (Slaven Belupo), Ante Rebić (Split).
Napad: Duje Čop (Dinamo), Ante Rukavina (Dinamo), Andrej Kramarić (Lokomotiva), Ante Budimir (Inter Zaprešić).
Pričuve: Ivan Vargić (Osijek), Mirko Oremuš (Hajduk), Tomislav Šarić (Inter Zaprešić), Luka Begonja (Zadar)

 

Posljednji je na red došao riječki strateg Elvis Scoria, koji će zajedno s preostalom dvojicom izbornika selekcije MAXtv Prve HNL pokušati što bolje spremiti igrače koji "kucaju na vrata" A reprezentacije.

- Moram izraziti zadovoljstvo što sam izabran je jednog od trojice izbornika. Drago nam je što je za domaćina izabrana upravo Kantrida. Selekciju Prve HNL će činiti igrači na koje bi se u budućnosti moglo računati. Nadam se da ćemo pružiti dobar otpor i da će gledatelji moći uživati u dobrom nogometu, zaključio je Scoria.

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.