Prilika da trojica velikana dokažu visoku klasu nakon što su u utakmici protiv Turske odigrali najslabije poluvreme otkada igraju zajedno

Nedjelja, 15. listopada 2023. 12:02 Napisao/la  SC

Nije u Osijeku bio problem visoki turski presing nego neočekivano sudržano izdanje Luke Modrića, Matea Kovačića i Marcela Brozovića

Prilika da trojica velikana dokažu visoku klasu nakon što su u utakmici protiv Turske odigrali najslabije poluvreme otkada igraju zajedno

Hrvatska reprezentacije večeras (20.45) u Cardiffu igra protiv Walesa, nakon poraza (0:1) od Turske u Osijeku utakmica ima posebnu draž.

Tri kola prije kraja kvalifikacija hrvatska reprezentacija u Cardiffu igra utakmicu koja izravno odlučuje hoće li praktično ostvariti plasman na EP.

U slučaju pobjede, Hrvatska bi stekla 6 bodova prednosti pred Armenijom i Walesom, u preostale dvije utakmice trebala bi osvojiti bod da bi osigurala plasman.

U slučaju da večerašnja utakmica završi neodlučenim rezultatom, rasplet kvalifikacija postaje kompliciran dok bi eventualni drugi hrvatski poraz u kvalifikacijama potpuno kompromitirao poziciju treće reprezentacije na svijetu.

Utakmica nema samo natjecateljsku draž za reprezentaciju, večerašnja utakmica posebno je važna najboljim hrvatskim igračima.

Luka Modrić, Mateo Kovačić i Marcelo Brozović zatvaraju jedan od najboljih središnjih trokuta na svijetu, trojica veznjaka nalaze se u bazi svih uspjeha u mandatu Zlatka Dalića.

Nije u Osijeku bio problem visoki turski presing nego neočekivano sudržano izdanje trojice nogometnih velikana, koji su loptu lakoćom iznosili iz svoje trećine protiv puno jačih od turske reprezentacije.

Događalo se da je jedan od njih nije u optimalnoj formi, tada bi uvijek iskočio netko drugi, najbolje utakmice reprezentacija je igrala kada su sva trojica bili najbolji,  nikada se nije dogodilo da sva trojica odigraju tako energetski slabu utakmicu kao protiv Turske.

Modrić igra malo u Real Madridu, Kovačić je izgubio optimalni tonus u zadnjim utakmicama za Manchester City, Brozović igra jako dobro, ali polako gubi osjećaj za intezitet što je prirodno, jer u utakmicama Al Nassra nema više tako jakih podržaja kao u utakmicama Intera.

Modriću, Kovačiću i Brozoviću utakmica u Cardiffu prilika je da po tko zna koji put dokažu visoku klasu nakon što su u utakmici protiv Turske odigrali najslabije poluvreme otkada igraju zajedno.

Kada njih trojica igraju na optimalnoj razini, Dalićevi problemi oko slaganja momčadi postaju manje važni.

Ponekad su čak i zanemarivi, jer se Modrić, Kovačić i Brozović lakoćom mogu prilagoditi svakom svakom suigraču, ne mogu isto igrati kada u napadu stoji Petar Musa ili Bruno Petković.

Nema Dalić puno mogućnosti mijenjati u odnosu na utakmicu protiv Turske, prema najavama u momčad ulaze dvojica (Sosa, Majer) igrača, Juranović će igrati ako je spreman.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.