Pletikosa je siguran da Štimac želi najbolje, a Štimac želi Francusku!

Ponedjeljak, 14. listopada 2013. 11:49 Napisao/la  SC

Nas u reprezentaciji ne zanima tko je protiv koga u HNS-u, nego da Hrvatska ostvari rezultate koje objektivno može. Siguran sam da Štimac želi najbolje, ali nećemo si lagati, nismo ove godine bili pravi, kaže Pletikosa

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je u Glasgow u čudnom raspoloženju. Utakmica protiv Škotske u utorak nema nikakvu natjecateljsku važnost, ali je svejedno jako važna. Nakon negativnog niza rezultata i loših igara, pozitivan rezultat nameće se kao imperativ da bi ozračje prije doigravanja koliko-toliko popravilo.

- Bilo kriznih faza, ali ovakva količina negative, to mi je nešto novo i žalosno. U inozemstvu su se uvijek divili našem entuzijazmu i patriotizmu, privrženosti reprezentaciji. Razočaran sam atmosferom oko reprezentacije, pogotovo narušavanjem kulta Vatrenih, a na čijoj smo snazi gradili uspjehe. Mi smo mala država, nema puno velikih igrača, ali smo zanosom i osjećajem pripadnosti nadoknađivali manjak prema većima i moćnima. Taj prkos i ponos Hrvata meni je bilo nešto najvažnije na svijetu, jer sam znao da je to tajna snage kojom se uspješno suprotstavljamo velikima. Nas u reprezentaciji ne zanima tko je protiv koga u HNS-u, nego da Hrvatska ostvari rezultate koje objektivno može. Siguran sam da Štimac želi najbolje, ali kao i prethodnici ima uspješnih i krivih postavki. Međutim zbog predrasuda svi jedva čekaju njegov krivi korak. Nećemo si lagati, nismo ove godine bili pravi, a sada mi se čini da je ključno što nemamo kompaktnost, a nje nema bez kontinuiteta sustava igre i igračkih izbora. To je preduvjet automatizmu, uigranosti i na tome se mora sigurno poraditi. No, ponavljam, koliko je izbornik odgovoran, toliko smo i mi igrači, izjavio je Stipe Pletikosa za SN.

Pletikosa je za reprezentaciju debitirao 1999. godine i dobro zna što govori uoči dodatnih utakmica u kojima Hrvatska može ostvariti plasman na SP. Prije treba odraditi utakmicu protiv Škotske

- Nemamo rezultatski imperativ, ali trebamo težiti pobjedi radi atmosfere i radi svega što se događa oko nas. U svlačionici je situacija homogena, normalana i uobičajena. A i ovo sve što je oko reprezentacije čini mi se da je uvijek. Očekujem prije svega da protiv Škotske budemo koncentrirani. To nas je koštalo ovih zadnjih neuvjerljivih izdanja. Trenuci slabosti odlučili su o konačnom rezultatu koji je kvario dojam u potpunosti, rekao je izbornik Igor Štimac.

Zanimljivo, Štimac ne misli da je reprezentacija prije utakmice protiv Škotske opterećena pritiskom loših igara i atmosfere

'Mene ne treba podizati, a ni njih. Već su bili u ovim situacijama izloženi i kritikama i pohvalama tijekom jednog kvalifikacijskog ciklusa. Ništa novo!, rekao je Štimac koji je javnosti otkrio koga bi želio u doigravanju:

- Francusku!, tvrdi Štimac.

Fotogalerija Pixsell

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.