Zlatko Dalić: Ostvarili smo cilj, ali to ne znači da je naša ambicija gotova

Srijeda, 23. lipnja 2021. 14:49 Napisao/la  SC

Nema ovdje raskola nikakvog, ali ima nezadovoljnih, to da. Podržavam to jer ne može biti zadovoljnih kad su na klupi, ustvrdio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

Hrvatska nogometna reprezentacija vratila se u Rovinj, pobjeda protiv Škotske donijela je izabranicima Zlatka Dalića drugo mjesto u skupini i osigurala plasman u osminu finala.

- Malo smo proslavili, ali sada se okrećemo osmini finala. Odigrali smo dobro, dečki su bili sretni i zadovoljni, dobili su na sigurnosti i samopouzdanju. Ostvarili smo prvi cilj, a to ne znači da je naša ambicija gotova. Idemo redom i ova utakmica je dala za pravo da vjerujemo da možemo i opet bih čestitao dečkima. Na vjeri koju su pokazali, da mogu i znaju, nisu posustali nakon 1:1 i to mi daje optimizam. Nikad nisam ni sumnjao da možemo napraviti nešto. No, ne smijemo u euforiju, već spustiti se na zemlju, da nas ne odvede u suprotnom smjeru - kazao je Zlatko Dalić.

Izbornik vatrenih svjestan je da se momčad za osminu finala mora kvalitetno pripremiti bez obzira protiv koga igrali, ali ipak ima jednu želju.

- Nekako bih najradije izbjegao Španjolce, nisu u nekoj formi, ali dobri su. Imali su šansi protiv Poljske i Švedske i oni bi nam bili najteži protivnici.

Hrvatska je protiv Škotske igrali 31. utakmicu u nizu s različitim sastavom.

- Sad se još tražimo, nisam čovjek koji voli puno mijenjati i kemijati, ali bilo je to silom prilika. Evo, neće ni sad biti ista jer nemamo Lovrena zbog žutih kartona. Uvijek tražim najbolje, mislim da smo našli sada dobru formulu. Uvijek je nešto bilo, viša sila, kao i sada.

Kaže Dalić da o pojedincima inače ne govori, ali sada je odlučio napraviti iznimku.

- Moram pohvaliti Perišića, Protiv Malte, pa Češke, jučer je zabio i namjestio gol. Kad god je došao za reprezentaciju, uvijek daje maksimum. On zaslužuje da ga se istakne.  Našli smo tri načina kako nas Škoti mogu ugroziti, jedan je dugom loptom na Dykesa, drugi preko Robertsona i treći prekidi. Nismo išli u veliki skokove s Dykesom jer to bi bilo pogubno. Tu smo stavili Brozovića, koji ga je ometao i to je puno puta dobro ispalo, Juranović je dobro izlazio na Robertsona. Bolji smo nego prije u prekidima. Vrsaljku bi bila treća utakmica previše i veliki rizik, zato nije igrao. Juranović je izvrstan na treninzima, odličan u Legiji i procijenili smo da može brzinom zaustaviti Robertsona i s tim smo pogodili. Vlašić, kao i za Kramarića ranije kada je krivo interpretirano, je igrao poludesno, ali s ciljem da ulazi unutra i on je napravio kaos škotskoj obrani. Nikola je imao problema zadnjih 15 dana, ali sad je bio posve spreman. Luki Modriću je reprezentacija nešto najsvetije, razumijem njegovo veselje, fantastičan je gol dao, potrošio se i nagradilo ga je. Njegova proslava govori koliko nam ovo znači.

Izbornik vatrenih tvrdi da nikada nije bio protiv kritike, ako je pozitivna i korisna i da nije trebalo biti mjesta za zločeste napade.

- Nema ovdje raskola nikakvog, ali ima nezadovoljnih, to da. Podržavam to jer ne može biti zadovoljnih kad su na klupi, ali mi smo grupa. Svaki dan imamo sastanke, razgovaramo. Ne mogu napraviti da svi budu sretni. Trojica moraju na tribinu i to je za mene teška odluka. Imamo tri lijeva beka, četiri stopera, napadača... Uvijek mi jedan od njih ne treba. Bradarić? Bit će nositelj uskoro, Škorić je fantastičan igrač, svi ga obožavaju, Oršić je imao sjajnu sezonu, ali na lijevoj strani imamo Rebića, Perišića i Brekala. I samo je tu nezadovoljstva, raskola nema. Mislim da Hrvatska ima jako dobru klupu i izbor igrača, možda kakav dugo nismo imali. Na klupi su nam igrači koji mogu unijeti živost i energiju. Od Brekala, Pašalića, Badelja, Ćalete, Barišića... Nadam se da ćemo biti samo bolji.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.