Okupljanje reprezentacije u ponedjeljak, Mario Mandžukić mogao bi biti spreman za Bugarsku

Petak, 02. listopada 2015. 19:29 Napisao/la  SC

U cjelokupnoj situaciji oko našeg udarnog napadača odlično je reagirao HNS koji prije nekoliko dana u Torino poslao i fizioterapueta Nderima Redžaja.

Hrvatska nogometna reprezentacija okupit će se u ponedjeljak u Zagrebu te pod vodstvom novog izbornika Ante Čačića započeti pripreme za kvalifikacijske dvoboje s Bugarskom i Maltom. Zanimljivo, kockasti će prva dva treninga odraditi u Kranjčevićevoj ulici. A to je, s obzirom na dosadašnja iskustva, ipak - velika promjena. Hrvatska je uvijek trenirala u Maksimiru, tek ponekad su se trupe bivšega izbornika Igora Štimca znale prebaciti u Veslačku.

Stvar je sasvim jasna: maksimirski travnjak nije u idealnom stanju, pa Čačić sa stožerom želi sačuvati Maksimir za dvoboj s Bugarskom. A njega će Modrić, Rakitić i društvo osjetiti već u četvrtak.

Razlog zbog kojeg je Čačić odlučio koristiti Zagrebov stadion za treninge, a ne Veslačku koja je u boljem stanju, je što se ondje lakše zatvori, a očito želi uvježbavati što više taktičkih varijanti, pa ne želi da ih snime niti gledaju neki neželjeni znatiželjnici.

No, zanimljivih bi vijesti moglo biti oko Marija Mandžukića. Napadač Juventusa posljednjih je dana izvan stroja zbog ozljede bedrenog mišića, no oporavlja brže od svih predviđanja. U cjelokupnoj situaciji oko našeg udarnog napadača odlično je reagirao HNS koji prije nekoliko dana u Torino poslao i fizioterapueta Nderima Redžaja.

Taj je dvojac u Torinu marljivo radio danima, pa su povratne informacije prema HNS-u jako pozitivne. Mario Mandžukić ima veliku želju za povratkom na travnjak, ostaje pitanje hoće li ga novi izbornik koristiti u dvoboju protiv Bugarske ili tek na Malti. No, možda Čačić, s obzirom na sjajnu formu Nikole Kalinića, poštedi Marija Mandžukića, pa ga potpuno zdravog vrati Juventusu.

Podsjetimo, u stožeru Ante Čačića nalaze se pomoćnici Ante Miše i Josip Šimunić, trener vratara Marjan Mrmić i kondicijski trener Leonard Sovina. Medicinsku službu predvode liječnici Boris Nemec, Zoran Bahtijarević i Tomislav Madžar, dok su fizioterapeuti Bojan Radanović, Nderim Redžaj i Karl Sternecker. Uz reprezentaciju će svakodnevno biti i tehnički direktor Romeo Jozak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.