Norvežani suglasni: Hrvatska zabila prva tri gola iz tri poluprilike, vratar Nyland najveći krivac

Nedjelja, 29. ožujka 2015. 16:10 Napisao/la  SC

Norvežani su u Zagrebu doživjeli drugi najteži poraz u zadnjih trideset godina iako su u međuvremenu odigrali puno slabijih utakmica 


Zanimljive su reakcije Norvežana nakon rezultatskog debakla (1:5) u Maksimiru. Norvežani su u Zagrebu doživjeli drugi najteži poraz u zadnjih trideset godina iako su u istom razdoblju odigrali puno slabijih od utakmice protiv Hrvatske. Većina komentara svodi se na sljedeće:

"Hrvatskoj smo dali da zabije prva tri gola iz tri poluprilike. Protivnik je zabio pet golova iz šest prilika! Tako nešto boli, jer to je poraz koji je odjeknuo u nogometnom svijetu. Ali, dramatizirati kako se momčad prosječne starosti 24.6 godina mora stidjeti, nema veze sa stvarnošću. Naravno, ne smijemo se pretvarati kao da se ništa nije dogodilo i pomesti pod tepih, nego izvući pouke"

John Arne Riise, nekada igrač Liverpoola i Rome, kritizirao je izjave izbornika Per-Mathiasa Høgma:

- Ne mogu vjerovati da izbornik nakon 1:5 govori kako je zadovoljan i da ništa ne bi mijenjao, kaže Riise koji zajedno s norveškom legendom, Jan Ågeom Fjørtoftom, smatra ova momčad ima budućnost.

Većina negativnih komenatara posvećena je vrataru Ørjanu Nylandu:

"Morao je biti na loptama prilikom prvog i drugog gola Hrvatske, dok je kod trećeg bio spor i pasivan. Nyland ničim nije pokazao zašto već godinama glasi za jednog od najboljih mladih vratara u Europi", glasi rezime većine komentatora, koji su suglasni da je vratar najveći krivac što je Norveška doživjela težak poraz kao protiv Danske u Oslu prije gotovo 30 godina.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.