U 2020. godini reprezentacija ostvarila dvije pobjede u osam utakmica

Četvrtak, 31. prosinca 2020. 23:25 Napisao/la  SC
Ronaldo i Lovren
Ronaldo i Lovren

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je u 2020. godini šest natjecateljskih i dvije prijateljske utakmice.

Ostvarila je dvije pobjede (Švedska 2:1, Švicarska 2:1), jedan remi (Turska 3:3) i doživjela pet poraza (Portugal 1:4, Francuska 2:4, Francuska 1:2, Švedska 1:2, Portugal 2:3).

- Iza nas je uistinu turbulentna nogometna godina, ali godinu završavamo u pozitivnom ozračju. Hrvatska je izborila ostanak u elitnoj skupini Lige nacija i afirmirala velik broj mladih igrača koji će u budućnosti biti nositelji reprezentacije. Naravno da u nogometu ne može sve doći preko noći, ali ova naša momčad ima potencijal i ja sam optimist. Siguran sam da će Hrvatska i dalje biti jako dobra, u predstojećem kvalifikacijskom ciklusu za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine i pogotovo na Europskom prvenstvu iduće godine. Trebamo samo malo više vremena kad smo svi na okupu, Hrvatska će u predstojećim natjecanjima sigurno biti konkurentna, kazao je izbornik Zlatko Dalić za službenu stranicu HNS-a.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.