Zlatko Dalić: Nisam komunicirao s Rebićem, ali nikome nisam zatvorio vrata!

Ponedjeljak, 04. listopada 2021. 11:45 Napisao/la  SC

Okosnica su Modrić, Kovačić, Brozović, a moramo igrati ofenzivno, tražiti gol više. Kramarić i Livaja su prve opcije za napad, kaže izbornik reprezentacije

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

Hrvatska nogometna reprezentacije nastavlja kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru utakmicama protiv Cipra i Slovačke.

Ogled s Ciprom na rasporedu je u petak u Larnaci, utakmica protiv Slovačke igra se u ponedjeljak u Osijeku, pa je ovaj ponedjeljak Zlatko Dalić iskoristio za obraćanje medijima.

- Na početku ciklusa sam rekao da će za plasman na SP biti dovoljno 20 ili 21 bod, možda će trebati 25, ali mislim da će 21 biti dovoljno. No, važno je da odlučujemo sami o sebi, nama je cilj da se plasiramo u Katar, a kojom ćemo dinamikom to učiniti manje je važno.

Činjenica je da nisu svi igrači fit za predstojeće oglede, Dalić je aktivirao pretpoziv Duji Ćaleti Caru, pozvao je i Marina Pongračića, jer činjenice govore da se Dejan Lovren našao u drugom planu u Zenitu, Domagoj Vida tek je počeo trenirati zbog ozljede.

- Nismo primili gol već neko vrijeme, moramo biti disciplinirani, moramo paziti i na kartone. Puno je toga dobroga, moramo tako nastaviti jer nas u studenom čekaju teške utakmice. Neće biti lako, ali je komotnije kad su dvije utakmice u ciklusu, a ne tri. Prošli je ciklus bio jako naporan, rekao je Dalić.

U momčad se vraća Luka Modrić, otvoreno je pitanje hoće li u vrhu napada zaigrati Livaja, odnosno je li se izbornik čuo s Rebićem, koji odlično igra u Milanu.

- Svi koji su na popisu igraju dobro i u dobrom su stanju. Okosnica su Modrić, Kovačić, Brozović, a moramo igrati ofenzivno, tražiti gol više. Kramarić i Livaja su prve opcije za napad. Morat ćemo raditi puno rotacija, puno kretnji. Znali smo da Brekalo traži klub, nije bio pozvan jer nije igrao, on nikad nije bio upitan. Igra odlično u Torinu, zvao sam Jurića i potvrdio mi je da je u dobroj formi i mi smo ga ponovno vratili u reprezentaciju. Osim toga, on je korektan. Trebamo i druge koji su bili u krugu reprezentacije. Nitko neće biti zakinut ako to zasluži igrama, zalaganjem i ponašanjem. Gledam prvo svoj interes. Nisam komunicirao s Rebićem. Nikome nisam zatvorio vrata. Bavim se onima koji su na popisu. Kada igrači shvate da ih igre i ponašanje uvrštavaju na popis, onda će igrati. One koje nisam pozvao za ovaj ciklus, ne znači da ih neću pozvati za sljedeću utakmicu, rekao je Zlatko Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.