Niko Kovač odlučio, Ivica Olić igra ako bude sto posto spreman

Četvrtak, 14. studenog 2013. 16:11 Napisao/la  SC

Momčad je složena, priopćit ću je igračima oko podneva na dan utakmice, kaže Kovač. Vremenska prognoza za petak nije toliko nepovoljna s obzirom na doba godine

 

Hrvatski reprezentativci trenirali su u četvrtak prijepodne na igralištu Kopavoguru, vremenski uvjeti nisu dozvolili upoznavanje s terenom na stadionu Laugardalsvollur, gdje će u petak Hrvatsk igrati prvu utakmicu doigravanja protiv Islanda. Otežani vremenski uvjeti nisu više vijest, najvažnija vijest glasi:

- Olić je odradio prvi pravi trening s momčadi, popričat ću s njime u petak ujutro. Igrat će ako bude sto posto spreman, rekao je izbornik Niko Kovač.

Što se tiče prve utakmice, Kovač je poslovično oprezan:

- Svi bismo voljeli sve riješiti u prvih 90 minuta, ali nećemo srljati. Pred nama je 180 minuta nadmetanja. Tražit ćemo gol, ako može i više od jednog. Idemo po pozitivan rezultat i dečki su takvo strateško opredjeljenje dobro prihvatili. Žele zaboraviti što je bilo i pokazati na terenu za što su se pripremali, vidjeli ste i po ovom treningu kako ih je povukla lopta, koliko su željni nastupa i povoljnog rezultata. Ritam proteklih dana nije bio jednostavan, dvaput dnevno po dva treninga, pa brdo teorijskih sastanaka gdje smo razrađivali taktiku. Momčad je složena, priopćit ću je igračima oko podneva na dan utakmice, kaže Kovač.

O protivniku Kovač zna dovoljno da bi ga iskusni Lagerbäck mogao iznenaditi:

- Island je fizički dominantna i utrenirana momčad, s puno ofenzivnih mogućnosti, visoko motivirana, no znamo i gdje su im lošije osobine, pokušat ćemo ih iskoristiti kroz našu igru. Nećemo se samo braniti, ali ćemo biti pametni, a ne naivni, zaključuje Kovač.

Inače, teren će u petak biti relativno povoljan za igru, teren se grije. Vremenska prognoza nije toliko nepovoljna s obzirom na doba godine. Vjetar o kojemu se toliko pričalo proteklih dana sam se ispuhao od silnog medijskog napuhavanja.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.