Niko Kovač objavio popis za utakmice protiv Islanda, Mate Maleš i Leon Benko među odabranima

Četvrtak, 31. listopada 2013. 18:17 Napisao/la  SC

Hrvatska je tehnički i po pojedincima bolja, ali ako to ne dokaže na terenu, onda smo jednaki s Islandom. Nema i ne smije biti nikakvog podcjenjivanja, kaže Niko Kovač

Niko Kovač objavio je popis kandidata za dvije dodatne kvalifikacijske utakmice protiv Islanda, koje se igraju u Reykjaviku (15. studenog) i Zagrebu (19. studenog). Na popisu su:

 

Vratari: Stipe Pletikosa (Rostov), Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Hajduk).

Braniči: Darijo Srna (Šahtar), Domagoj Vida (Dinamo Kijev), Josip Šimunić (Dinamo), Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Dejan Lovren (Southampton), Ivan Strinić (Dnipro), Gordon Schildenfeld (Panathinaikos), Šime Vrsaljko (Genoa)..

Vezni igrači: Ivan Rakitić (Sevilla), Luka Modrić (Real), Ivan Perišić (Wolfsburg), Mateo Kovačić (Inter), Milan Badelj (HSV), Niko Kranjčar (QPR), Mate Maleš (Rijeka), Ivo Iličević (HSV)

Napadači: Mario Mandžukić (Bayern), Ivica Olić (Wolfsburg), Eduardo Da Silva (Šahtar), Nikica Jelavić (Everton), Ante Rebić (Fiorentina), Leon Benko (Rijeka).

Pretpozivi: Zelenika, Nikola Kalinić, Igor Bubnjić i Ognjen Vukojević.

 

 

U odnosu na zadnji Štimčev popis Kovač nije pozvao Krešića, Pivarića, Ademija i Halilovića, iznenađenje su pretpozivi Vukojeviću i Kaliniću. Na popisu je osvanuo debitant Mate Maleš (Rijeka).

- Island vodi trenerski i taktički velikan Lars Lagerback, iza kojeg je nekoliko velikih natjecanja. U igri Islanda itekako je vidljiv njegov potpis. Igraju tipično skandinavski 4-4-2, savršeno stoje u napadu i obrani, školski napadaju i brane se, brzo se i izravno prestrojavaju. Igraju jednostavno, preskaču igru, ali imaju igrača koji znaju spustiti loptu na zemlju. Visoka su i jaka momčad, u prosjeku su visoku preko 180 cm. Islanđanima je ofenzivni dio jači od obrambenog, a brane se s 10 igrača. Nekad se zna desiti da im Ajaxov napadač Sigþórsson i Tottenhamov veznjak Sigurðsson ne vraćaju, ali to su iznimke. Brzi su i okomiti. Što se tiče obrane, primili su 15 golova, što je prilika našim kreativcima da ih probiju i zabiju gol u gostima, što bi bilo posebno lijepo, rekao je Niko Kovač o Islandu.

Naglašava Kovač da je naboj u našega protivnika velik:

- Oni će biti iznimno motivirani ne samo zbog toga što im je ovo najveća šansa da prvi put igraju na velikom natjecanju, nego i zato što ih kao narod krasi veliko domoljublje. Hrvatska je tehnički i po pojedincima bolja, ali ako to ne dokaže na terenu, onda smo jednaki s Islandom. Nema i ne smije biti nikakvog podcjenjivanja, jer igramo protiv ozbiljnog i jakog suparnika, kojem drugo mjesto u njegovoj skupini nije palo s neba, nego su ga krvavo zaradili, zaključuje Kovač.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.