Niko Kovač: Nisam zadovoljan što nismo spustili loptu, nismo se tako dogovorili

Subota, 16. studenog 2013. 10:26 Napisao/la  SC

Nadam se da se Island u ovom drugom dijelu s igračem manje dosta potrošio, a mi ćemo u Zagrebu uz naše navijače imati dodatnu motivaciju. Optimist sam, kaže Kovač

Niko Kovač debitirao je neodlučenim rezultatom i igrom koja nije obećavajuća. Hrvatska reprezentacija u Rejkjaviku nije pronašla način kojim bi iskoristila prednost igrača više nakon što je u 47. minuti isključen O. J. Skulason.

- Potvrdilo se da je Island ekipa koja ima veliki mentalitet i fajterski karakter. Izdržali su pritisak iako smo ih dobro pritisnuli u drugom dijelu.  Imali smo dvije-tri sjajne šanse, ali njihov vratar je imao savršen refleks. No, optimistično idemo dalje, na putu smo prema Brazilu. Ulog je velik, svi znamo da su ovo utakmice za plasman na Svjetsko prvenstvo. Ne može se u takvim utakmicama očekivati ništa opušteno. Koliko god mi želimo da su igrači opušteni, ali oni su ipak u grču. Nakon isključenja nisam htio narediti veliki rizik, čekali smo, ali nam nije uspjelo zabiti jer su se dobro branili. Nadam se da se Island u ovom drugom dijelu s igračem manje dosta potrošio, a mi ćemo u Zagrebu uz naše navijače imati dodatnu motivaciju. Optimist sam, kaže Kovač.

Izbornik je istaknuo što je bilo pogrešno:

- Ono čime sam najviše nezadovoljan je činjenica da nismo spustili loptu i igrali po podlozi. Trebali smo kroz izmjenu napraviti višak, kao što je par puta napravio Perišić na lijevoj strani, ali umjesto dobrih povratnih lopti,  mi smo nabacivali... Ubacivanja su za njih bila savršena priča, tako se nismo dogovorili, smatra Kovač

 

Kovač je promijenio Mandžukića kojega više ni Guardiola ne mijenja kada se utakmica lomi:

- Razmišljao sam o tome, hoćemo li igrati s dva napadača...  Ne želim ovdje ulaziti u priče, ali ako netko ne odigra dobro, ako nije dovoljno unutra, netko drugi će dobiti priliku. To ne znači da Mandžukić neće igrati u idućoj utakmici, zaključio je Kovač.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.