Niko Kovač uoči Norveške: Dobro su organizirani, nadam se da ćemo što prije povesti

Petak, 27. ožujka 2015. 16:26 Napisao/la  SC

Nadam se da će atmosfera biti prava, a tu mislim samo navijanje, ne i neke druge stvari. Vjerujem da će ambijent biti pravi navijački, kazao je izbornik Kovač

Dan uoči utakmice s Norveškom pred novinare su izašli izbornik Niko Kovač i kapetan Darijo Srna. Obojica su poslali pozivnicu navijačima da dođu podržati reprezentaciju na putu do nove pobjede kojom bi se dodatno približili Europskom prvenstvu u Francuskoj sljedeće godine.

- Norvežani su mlada i perspektivna momčad. Nakon poraza od Italije su promijenili stil igre i jako puno trče. Nemaju neku individualnu zvijezdu, izuzev Odegaarda, no njihova je cijela ekipa zapravo zvijezda. Svi se brane i napadaju koliko mogu i odlično su organizirani. Nadam se da ćemo što prije povesti. Znamo koje su im slabe točke i kroz treninge smo to pokušali ukazati igračima. 

Izbornik je na press-konferenciji ponovio riječi predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović koje je izrekla na prijemu s reprezetativcima i stručnim stožerom prije nekoliko dana.

- Kao što je je naša predsjednica rekla, svi mi koji predstavljamo Hrvatsku moramo pokazati odgovornost prema državi. Nadam se da će atmosfera biti prava, a tu mislim samo navijanje, ne i neke druge stvari. Vjerujem da će ambijent biti pravi navijački, kazao je izbornik Kovač.

Kapetan Darijo Srna je rekao kako igrače čeka teška utakmica, ali će sve olakšati domaći navijači koji se u velikom broju spremaju na utakmicu.

- Hrvatska je u dobroj seriji. Želimo odigrati jednako dobru utakmicu kao protiv Italije. Moramo biti agresivniji od Norvežana. Treba nam podrška navijača, koliko vidim veliki broj sprema se na Maksimir. Na dobrom smo putu prema Francuskoj i zaslužujemo podršku, rekao je Srna.

Utakmica između Hrvatska i Norveške održava se u subotu od 18 sati na maksimirskom stadionu u Zagrebu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.