NIKO KOVAČ UOČI ŠVICARSKE

Želimo potvrdu da radimo dobar posao

Nedjelja, 02. ožujka 2014. 13:28 Napisao/la  SC

- Švicarska je iznad Hrvatske na FIFA-inoj ljestvici, velik je protivnik te očekujem čvrstu utakmicu, rekao je Kovač

 

 

 

Hrvatski izbornik Niko Kovač održao je konferenciju za novinare uoči prijateljske utakmice protiv Švicarse 5. ožujka u St. Gallenu.

O napisima o pritiscima na izbornika Kovač nije želio diskutirati
- Ne želim komunicirati preko medija, ako nekome imam nešto reći, uvijek ću to učiniti u četiri oka, bez problema. To vrijedi za sve

- Što se izbora igrača tiče, morat ćemo gledati na potrebe momčadi. Većina ih je još u pripremama, pogotovo oni iz Rusije i Ukrajine, i moramo ih provjeriti, jesu li napredovali po pitanju fizičke spreme. Na kraju sezone igrači su umorni, a nećemo imati vremena za bazične pripreme. Problem će biti i ukoliko igrači iz Ukrajine ne budu igrali, nadam se da će se situacija tamo smiriti. Ne bude li tako, sami ćemo poduzeti nešto, poput dodatnih aktivnosti i programa, rekao je Niko Kovač, a prenosi službena stranica Hrvatskog nogometnog saveza.

- Švicarska je iznad Hrvatske na FIFA-inoj ljestvici, velik je protivnik te očekujem čvrstu utakmicu. Nekolicina nam je igrača otpala zbog ozljeda, Benko realizira transfer u Kinu, a Rakitić će nam se pridružiti u St. Gallenu s obzirom da kasno večeras igra za klub. Protiv Islanda smo pokrenuli novi sustav, 4-2-3-1 i želimo ga unaprijediti, ne odustajemo od njega jer imamo iskusne i pametne igrače.. Ujedno ćemo analizirati neke detalje tih dvoboja iz doigravanja, a u Švicarskoj želim i dobar rezultat, radi potvrde da dobro radimo. Ne možemo usporediti Brazil i Švicarsku, Švicarci nisu Južnoamerikanci, ali tražili smo protivnika koji je pri vrhu Fifine ljestvice. Švicarska je za nas veliki izazov, zaključio je Niko Kovač..