Niko Kovač: Pranjić je na štakama i ne izgleda dobro, Vrsaljko je njegova zamjena

Subota, 07. lipnja 2014. 17:36 Napisao/la  SC

Pranjić ide na magnetsku rezonancu i tada ćemo znati više. Pranjić je nakon Strinićeve ozljede bio prva opcija, no Vrsaljko je odigrao vrlo dobro, kaže kovač


Nakon što su ozljede već prorijedile hrvatsku nogometnu reprezentaciju i prije odlaska na Svjetako prvenstvo, Niko Kovač je prije svega htio izbjeći nove povrede. I to posebice na lijevom boku gdje je već otpao Ivan Strinić, a prema svemu sudeći nakon utakmice s Australijom Danijel Pranjić će teško moći igrati.

- Situacija s Pranjićem ne izgleda baš dobro, jutros je hodao na štakama. Ide na MR pregled i tada ćemo znati više. Pranjić je nakon Strinićeve ozljede bio prva opcija, no Vrsaljko je odigrao vrlo dobro i ukoliko Pranjić ne bude mogao, Vrsaljko je moguće rješenje, rekao je hrvatski izbornik Niko Kovač za službenu stranicu Hrvatskog nogometnog saveza.

Glavno pitanje je hoće li Kovač pozvati novog igrača ako se ispostavi da Pranjić ne može igrati.

- Budemo li saznali da je upitan Pranjićev nastup na SP-u, tražit ćemo neko drugo rješenje, dodao je hrvatski izbornik osvrnuvši se na utakmicu protiv Australije.

- Zadovoljan sam pobjedom, pogotovo uoči velike utakmice protiv Brazila. Ne želim tražiti izgovore, ali ako je meni kraj terena trebala voda, mogu misliti kako je bilo igračima na travnjaku, ustvrdio je Kovač.

- Znam kako ćemo igrati protiv Brazila, a tko će istrčati ovisi o zdravstvenom stanju. Gledao sam prvo poluvrijeme utakmice Brazil - Srbija i kod njih se vidi da je prisutan umor i veliki pritisak očekivanja. Sigurno nećemo parkirati autobus pred vratima, nego ćemo u pojedinim trenucima tražiti svoju igru prema naprijed, ustvrdio je Niko Kovač.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.