Niko Kovač odlučio: Domagoj Vida igra stopera u paru s Vedranom Ćorlukom

Četvrtak, 09. listopada 2014. 13:38 Napisao/la  SC

 Bilo bi lijepo da Lovren može biti s nama, ali situacija je takva kakva jest. Vratio nam se Schildenfeld kako bismo u skladu s najavama imali tri iskusna stopera i jednog mlađeg, rekao je Niko Kovač prije puta u Sofiju

Izbornik Niko Kovač odlučio je da će Domagoj Vida zauzeti mjesto ozlijeđenog Dejana Lovrena u utakmici protiv Bugarske u petak.


- Nije mi problem igrati na poziciji stopera iako u klubu igram na boku. Dugo sam igrao u paru s Ćorlukom, pa ni tu ne bi trebalo biti problema, rekao je Vida prije puta u Sofiju.

- Bilo bi lijepo da Lovren može biti s nama, ali situacija je takva kakva jest. Vratio nam se Schildenfeld kako bismo u skladu s najavama imali tri iskusna stopera i jednog mlađeg. Napadači su zdravi, spremni i osvježeni kako bi bili na maksimalnoj razini s obzirom da imaju velik broj utakmicama u nogama, kaže Kovač.

Hrvatska u Sofiji igra protiv izravnog protivnika za jednom mjesto koje vodi na EP 2016. godine:

- Mislimo da možemo napraviti mnogo toga dobroga, ako budemo pravi. Tri boda značila bi nam više od jednog, ali i s jednim bismo mogli biti zadovoljni. Međutim, znam da smo dovoljno kvalitetni za pobjedu. Bugarska je momčad koja se diže, koja je kod kuće vrlo zahtjevan suparnik, kao što su i neke druge momčadi već osjetile. Disciplinirani su, organizirani, i imaju sustav sličan našem. Neće srljati, pazit će Bugari i na nas. Ukoliko nas ipak napadnu, znat ćemo im parirati, zaključuje Kovač.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.