Niko Kovač: Napravili smo jako dobru stvar za sve ljude koji su nas došli podržati

Ponedjeljak, 13. listopada 2014. 23:04 Napisao/la  SC

 Kada nam se u potpunosti otvorilo, svi smo zajedno mogli uživati, rekao je nakon pobjede protiv Azerbajdžana izbornik Niko Kovač

U dvanaestoj je utakmici na klupi reprezentacije Niko Kovač upisao uvjerljivu pobjedu. Upravo je takva trebala kako bi se u svlačionicu kockastih vratio mir nakon svih događaja u posljednje vrijeme koji nemaju previše dodirnih točaka s nogometom. Pobjeda protiv Azerbajdžana donijela je reprezentaciji deveti bod iz prva tri kola, što je start ekvevalentan tek onome Miroslava Blaževića otprije dvadeset godina, kada je započinjao ciklus kvalifikacija za Euro 1996. godine u Engleskoj.

- Nismo očekivali da će biti ovako lagano, no kada smo zabili rani pogodak, rekao sam svojim momcima neka samo tako nastave. Nek idu i po drugi, treći pogodak, a kada nam se u potpunosti otvorilo svi smo zajedno mogli uživati. Mislim da smo pobjedom večeras napravili jako dobru stvar za sve ljude koji su nas ovjde došli podržati, a to je najvažnije, rekao je nakon pobjede protiv Azerbajdžana izbornik Niko Kovač.

Nije želio u prvi plan stavljati pojedine igrače. Istaknuo je kako je zadovoljan angažmanom cijele momčadi, te kako je posebno sretan zbog činjenice da je Hrvatska odigrala jednu timsku utakmicu. No, podcrtao je i to kako u njegovoj svlačionici još uvijek ima mjesta za napredak.

- Svi smo danas, od prvog do zadnjeg bili na jednoj zavidnoj razini. Svakog bi pohvalio, ali ne bih nikoga isticao. Igrali smo ofanzivno, odmah vraćali posjed po izgubljenoj lopti, zaista smo odgirali jako dobru utakmicu. No, ima tu još mjesta za napredak, napravili smo tek jedan dio puta u kvalifikacijama a još je veliki put pred nama. 

Nije htio komentirati situaciju oko oproštaja Nikice Jelavića, ali i svih događaja koji su posljednjih dana uzburkavali vodu u redovima reprezentacije. Kaže kako je izrazito fokusiran na sljedeće obveze.

- Naš je cilj dobro se pripremiti za utakmicu s Italijom koja nas čeka vrlo brzo. Idemo im u goste pokušati otkinuti bod ili sva tri. Ono što je bilo poslje Svjetskog prvenstva ne bih komentirao, s Nikicom sam se rastao na pozitivan način, on i ja ostat ćemo u dobrim odnosima, u to nema sumnje, zaključuje izbornik Kovač.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.