POPIS ZA BRAZIL

Ivan Močinić ide na Svjetsko prvenstvo!

Subota, 31. svibnja 2014. 18:28 Napisao/la  SC

S popisa za Brazil otpali su Duje Čop, Igor Bubnjić, Mario Pašalić i Milan Badelj.

Niko Kovač objavio je popis za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, a na njemu je svoje mjesto našao i Ivan Močinić, nogometaš Rijeke! Ozljeda Milana Badelja očito se pokazala preozbiljnom da bi se riskiralo, a Ivan je sjajnim igrama u dresu Rijeke izborio svoje mjesto.

Na popisu su za Brazil su vratari: Stipe Pletikosa, Danijel Subašić, Oliver Zelenika, braniči:  Vedran Ćorluka, Dejan Lovren, Danijel Pranjić, Gordon Schildenfeld, Darijo Srna, Domagoj Vida, Šime Vrsaljko, veznjaci: Marcelo Brozović, Mateo Kovačić, Ivan Močinić, Luka Modrić, Ivan Rakitić, Sammir, Ognjen Vukojević, te napadači:  Eduardo, Nikica Jelavić, Ivica Olić, Ante Rebić, Mario Mandžukić i Ivan Perišić.

S popisa za Svjetsko prvenstvo su otpali Duje Čop, Igor Bubnjić, Mario Pašalić i Milan Badelj.

- Mlađi igrači su lakše prihvatili tu odluku od Milana Badelja. Njegova ozljeda je razlog i zato smo odlučili voditi Ivana Močinića. Imamo samo jednog igrača za kojeg možemo reći da je pravi defenzivac u vezi i to je Ognjen Vukojević. Močinić je agresivniji od Badelja, odigrao je odlično u svom klubu ove sezone. Ne samo u HNL-u već i u Europskoj ligi, pratili smo ga mjesecima. Milan se odmah ozlijedio na početku priprema, manje je trenirao i zato ovakva odluka, rekao je Niko Kovač.

- Mogu reći da sam zadovoljan rezultatom i pristupom. Vidjelo su da su igrači umorni, očekivao sam više svježine jer zadnja dva, tri dana smo ih štedjeli. Igrači su na poluvremenu rekli da osjećaju umor, može bolje, ali nećemo tražiti dlaku u jajetu. Htio sam dati priliku i Ivanu Močiniću, ali on se ozljedio i nije mogao igrati, ustvrdio je Kovač.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.