NIKO KOVAČ KRITIČAN

Ne želim više vidjeti takvu reprezentaciju

Subota, 28. ožujka 2015. 22:07 Napisao/la  SC

 Izrazito sam nezadovoljan s pola sata igre u prvom dijelu,  kaže izbornik reprezentacije


Niko Kovač bio je neuobičajeno kritičan nakon uvjerljive (5:1) pobjede protiv Norveške:

- Jasno da sam zadovoljan rezultatom. I to je to. Cijela utakmica je s naše strane bila slaba, nismo se držali onoga što smo dogovorili. Rekao sam da želimo presing i brzi gol, ali ništa od toga nisam vidio u prvom poluvremenu. Živcira me to, ne želim više vidjeti takvu reprezentaciju. Izrazito sam nezadovoljan s pola sata igre u prvom dijelu, tu nam je Norveška radila probleme u više segmenata. Nismo bili agresivni ni čvrsti u bloku i zajedništvu. Ne bih rekao da dečki nisu htjeli već nisu radili zajedno, a u tom slučaju se kasni u bloku, posebno u defenzivi. Imali smo problema i u otvaranju igre, četiri veznjaka Norveške zatvarali su Luku jako dobro. Išli su na odbijanac, visoke lopte i kontre. Molili smo i čekali da nam zabiju. Kasnije smo u fazi otvaranja gurnuli Broza da pomogne Luki, mislim da smo bili puno bolji u nastavku, kaže Kovač.

Na pitanje zašto igrači nisu reagirali kako je htio, Kovač je rekao:

- Ako se prilagodiš protivniku, onda si al pari s njima. Nismo se suprotstavili kao što sam očekivao. Jedno zacrtaš, ali ne ide to uvijek tako već onako kako igrači s obje strane odluče. Znali smo da će se Norvežani više braniti nego napadati. Igrali su 4-4-2, s dva isturena naprijed radili su nam probleme. Falila nam je agresiva, nismo bili sto posto unutra. Tražio sam od igrača puno više posjeda, trke i agresive u drugom poluvremenu. Ne ide ništa bez borbe. I jedna Norveška nam je otežala situaciju, ali malo sam i sretan. Popit ću koju čašu vina da se smirim. Na poluvremenu igračima sam rekao da nisam zadovoljan, lagao bi da sam rekao drugačije. Imali smo 1:0, ali iz jednog šuta. Znao sam da će biti teško ući u duel ako nas razvuku. Norveška ima kvalitetne momke, posebno malog Odegaarda koji se ne boji i ide jedan na jedan. Posebno sam nervozan, jer bismo protiv jačeg protivnika izgubili utakmicu u prvih pola sata, smatra Kovač.


Na primjedbu da je možda i previše kritičan, Kovač kaže:

- Želim tražiti dlaku u jajetu jer želim napredak. Još nismo stigli u Francusku. Kad god smo zapucali zabili smo gol, to pokazuje naše individualnu kvalitetu. Trenirali smo prekide, vidjeli ste kod Schildenfeldova gola. Igramo ofenzivno, tražimo prilike i to me veseli. Igramo atraktivno, ali nogomet se igra i prema natrag. Tu smo bili slabi i kada govorim o agresivnosti, u pravu ste, mislim većinom na obranu, rekao je Kovač koji ni atmosferom nije bio pretjerano zadovoljan iako je na trbinama bilo 23.000 ljudi:


- Drago mi je da je bilo puno gledatelja, ako ne mogu to usporediti s vremenom kada sam igrao... Meni je sve to malo pretiho, nadam se da ćemo popraviti i to. Igrači moraju podignuti navijače na noge. Volio bih da se stadion ori tijekom cijele utakmice nakon što zabijemo gol, rekao je Kovač.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.