Niko Kovač: Imamo dovoljno kvalitetnih igrača koji mogu biti glavni igrači reprezentacije

Srijeda, 12. studenog 2014. 23:41 Napisao/la  SC

- Ovo je odličan uvod u utakmicu protiv Italije. Svi smo zapeti kao puške da odigramo dobru utakmicu i pobjedimo, rekao je Šime Vrsaljko

Niko Kovač imao je razloga za zadovoljstvo. Momčad sastavljena od igrača koji su okarakterizirani kao rezervni, pružila je odličan otpor svjetskom viceprvaku.

- Prije svega volio bih čestitati igračima jer oni su ti koji su iznijeli na terenu sve ono što smo se dogovorili i to protiv kvalitetnog suparnika. Svaka im čast, tako se brane naše boje. Ne moramo se bojati, imamo dovoljno kvalitetnih igrača koji mogu biti glavni igrači reprezentacije, ustvrdio je Niko Kovač.

- Priželjkivali smo da prvi zabijemo. Nije samo stvar u tome da smo poveli, već kako smo ga postigli. To je onaj pravi način iz kontre, mogli smo još jedno dvije, tri situacije bolje riješiti u prvom poluvremenu, dodao je hrvatski izbornik.

- Na koncu možemo biti zadovoljni unatoč porazu. Skidam igračima kapu na zalaganju. Rekao sam im da je Argentina favorit, ali i da im možemo parirati ako budemo igrali kao momčad, ako budemo se taktički ponašali kako treba i ako budemo fizički više radili od njih. To je tako kada igra slabiji protiv jačeg i to smo dokazali. Nismo mogli očekivati da će to ovako lijepo izgledati, nadam se da ćemo to ponoviti s boljim rezultatom u Milanu, zaključio je Niko Kovač.

Šime Vrsaljko bio je kapetan u ogledu protiv Argentine.

- Velika čast i zadovoljstvo bilo je imati kapetansku traku na ruci. To je obaveza i čast. U reprezentaciji je kapetan Darijo Srna, njega je teško zamijeniti. Nadam se da sam uspio. Možemo biti zadovoljni. Nije bilo straha od Argentine, dosta smo razgovarali smo s izbornikom i on nam je ulio samopouzdanje. Vjerovao je u nas i mi smo mu tu vratili na terenu.

- Gol? To je bilo oduševljenje, to je ono što smo priželjkivali. Znali smo da će i oni imati svoje prilike. Ali znali smo ako se postavimo kao momčad  trčimo jed za drugoga da to možemo izgurati. Nesretno smo primili gol za 1:1. Meni je izgledalo rukom, iako su tvrdili da je bilo ramenom,

- Ovo je odličan uvod u utakmicu protiv Italije. Svi smo zapeti kao puške da odigramo dobru utakmicu i pobjedimo, zaključio je Šime Vrsaljko.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.