Hrvatska - Argentina: Kovač najavio Leovca umjesto Strinića, trojica igrača Rijeke u početnom sastavu

Utorak, 11. studenog 2014. 23:11 Napisao/la  SC

Izbornik Kovač odredio početni sastav za utakmicu protiv Argentine:  Kalinić, Vrsaljko, Jedvaj, Lešković,  Leovac, Antolić, Badelj, Milić, Kovačić, Sharbini, Čop

Niko Kovač u utakmici protiv Argentine u srijedu vjerojatno neće moći računati na Ivana Strinića.

- Dobio je bolan udarac u rebra na prvenstvenoj utakmici i nisam siguran da će biti spreman. Vidjet ćemo, nećemo ga izlagati riziku. Ako Strinić ne bude mogao, igrat će prvi puta Leovac, kaže Kovač.

Kovač je potvrdio da će u prvom sastavu biti Kalinić, Vrsaljko, Jedvaj, Lešković, Leovac ili Strinić, Antolić, Badelj, Milić, Kovačić, Sharbini i Čop. Na raspolaganju će imati šest zamjena, a konačna odluka o igračima koji će nastaviti pripreme za Italiju past će poslije utakmice.

- Bez obzira tko je protivnik, bez obzira je li utakmica kvalifikacijska ili prijateljska, ključan je pristup. Tada možemo iznenaditi, optimist sam. Ne znam u kakvom će sastavu izaći Argentina, znam da u ova dva dana nismo mogli mnogo, ali želim da dečki daju sto posto od sebe. Protiv Messija, Aguera ili Teveza nitko ne može sam, tu treba pomoć i drugog i trećeg suigrača. Moramo se pripremiti i odigrati kao momčad, jedino tako imamo šansu. Tako možemo parirati i Argentini. Sigurno ćemo se više braniti nego napadati i moramo biti kompaktni. Ako nas razvuku, bit će nam teško. Brzi su, okomiti, agresivni i više se ne povlače kao na Svjetskom prvenstvu, nego grade igru i moramo izdržati prvi val napada, nakon toga se i mi možemo razigrati, a trebat će nam možda i raspoloženi vratar, govori Kovač.

Pod vodstvom Roberta Kovača stožerni dio reprezentacije u utorak je počeo trenirati u Zagrebu, gdje su počele pripreme za Italiju:

- Sve se tempira za Italiju, ta nam je utakmica prioritet. Bilo bi nam draže da s Argentinom igramo poslije Italije, ali prijateljskih je termina sve manje i nismo imali izbora, zaključio je Kovač.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.