Niko Kovač: Mislim da je naša skupina jedna od najtežih na ovom turniru

Srijeda, 04. lipnja 2014. 22:08 Napisao/la  SC

Eduardo i Sammir  su naši državljani, igraju za Hrvatsku i dat će sve od sebe bez obzira tko bude na drugoj strani, kaže Kovač

Niko Kovač održao je prvu konferenciju za novinare u Tivoli Ecoresortu, gdje boravi hrvatska reprezentacija. Hrvatska prije prve utakmice na SP igra prijateljsku utakmicu protiv Australije:

- Protiv Australije ćemo dobiti odgovore na još jedno ili dva pitanja. Taj smo susret tražili prvenstveno radi klime, jedno je trenirati u Austriji i igrati u Osijeku, a drugo je igrati protiv ozbiljnog protivnika u Brazilu. Australija igra lijepo, okomito i agresivno te sigurno može iznenaditi na Svjetskom prvenstvu, kaže Kovač koji je u sastavu najavio oporavljenog Danijela Pranjića.

 

Jasno, sve je podređeno utakmici protiv Brazila na otvaranju SP-a 12. lipnja:

- Za nas je čast otvoriti Svjetsko prvenstvo protiv Brazila, i ako već igramo s njima bolje je igrati prvu nego drugu ili treću. Pritisak na Brazilu je ogroman, nadmašit će onaj koji osjećaju u klubovima. Svi znamo kakva su im očekivanja. Mislim da je naša skupina jedna od najtežih na ovom turniru. Ne mogu ništa obećati, ali dat ćemo sve od sebe kako bismo mi bili među onima koji će proći u drugi krug. Brazil je momčad koja pritisne u prvih 15 minuta i tako rješava utakmice. Mislim da imamo rješenje, ali jedno je zamisao, a drugo ono što je moguće igračima provesti na terenu. No, imamo kvalitetnu, potentnu momčad i vjerujemo u sebe, kaže Kovač.

U Hrvatskoj su reprezentaciji dvojica Brazilaca, Eduardo i Sammir:

- Neće biti posebnog pritiska na njih, oni su naši državljani, igraju za Hrvatsku i dat će sve od sebe bez obzira tko bude na drugoj strani. Poštujem njihovu ljubav prema Brazilu, ali oni su profesionalci i nastupaju za našu šahovnicu. S obzirom na stil igre, mislim da im je prilagodba bila laka. Mi smo dobili dvojicu kvalitetnih igrača koji dižu našu reprezentaciju na još višu razinu, objasnio je Kovač.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.