Niko Kovač: Cipar je jači od Malte! Poštujem svakog protivnika, ali trebamo ih pobijediti na terenu!

Srijeda, 03. rujna 2014. 18:38 Napisao/la  SC

Hrvatska reprezentacija u četvrtak u Puli igra prijateljsku utakmicu protiv Cipra

Hrvatska nogometna reprezentacija u četvrtak u Puli igra prijateljsku utakmicu protiv Cipra. Utakmicu je u Medulinu najavio izbornik Niko Kovač:

- Dat ćemo priliku onima koji su tek došli u reprezentaciju. Ne svima, jer imamo mogućnost za samo šest zamjena. Neka osjete kako je nositi dres Hrvatske, to je nešto posebno i nije baš jednostavno. Ujedno ćemo pokušavati uigravati ponešto za Maltu, ono što radimo od studenoga prošle godine i što smo nastavili tijekom zadnja dva do tri dana. Rekli smo da ćemo nešto promijeniti u igri, u nekim smo segmentima napredovali, ali moramo raditi svaki dan kako bismo došli do automatizacije. Nadam se da ćemo se nametnuti te diktirati tempo i događanja na terenu. Probat ćemo stvoriti što više prilika, kako bi povećali vjerojatnost da ćemo postići pogodak. Želim vidjeti kako ćemo se ponašati protiv suparnika koji će se više braniti, kaže Kovač.

Izbornik upozorava da utakmica protiv Cipra neće biti lakši trening:

- Cipar je sigurno jači od Malte. Otežat će nam utakmicu, ali nadam se da će moji igrači pokazati pravo lice. Očekujem pobjedu te lijep i atraktivan nogomet. Našu pojedinačnu klasu moramo ujediniti u cjelinu, u momčad, rekao je Kovač i još jednom prokomentirao izglede u kvalifikacijama:

- Znate kakvi smo mi Hrvati! Gledamo košarku na televiziji i odmah mislimo da trebamo osvojiti SP. Poštujem svakog protivnika, ali trebamo ih pobijediti na terenu, a ne kroz priče. Bit će teško i protiv jedne Bugarske, primjerice. Na papiru može svašta pisati, mi i Italija jesmo broj jedan i broj dva, ali istina uvijek leži na terenu, kaže Kovač.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.