Niko Kovač boravi u Dohi kao gost Bayerna, svakodnevne analize rada Pepa Guardiole

Ponedjeljak, 19. siječnja 2015. 14:49 Napisao/la  SC

Uvjeti se čine kao znanstvena fantastika, obišli smo cijeli kompleks, ovo još nisam vidio u životu, kaže Niko Kovač

Braća Kovač gosti su Bayerna, koji je u Dohi organizirao zimski kamp. Izbornik i njegov pomoćnik bili su igrači Bayerna, Niko i Robert često posjećuju bavarski klub i stječu nova znanja. U Kataru Kovači i Goran Lacković pozorno prate svaki trening Pepa Guardiole.

- Možemo vidjeti nove stvari, ali i dosta toga mi već provodimo. Mi izbornici u pravilu imamo dosta slobodnog vremena, ali to vrijeme moramo iskoristiti za dodatnu edukaciju. Od viška znanja glava ne boli. Pripremamo se za utakmice protiv Norveške i Italije u kvalifikacijama za EP 2016. Imamo dovoljno posla. Nismo ovdje samo kako bismo snimali trening Bayerna. Svakodnevno Robert, Laci i ja analiziramo suparnike, pripremamo se za te dvije važne utakmice koje nam slijede u kvalifikacijama. Želim igru hrvatske reprezentacije postaviti onako kako igraju najbolji klubovi, mislim da smo na najboljem putu. Dosta sličnosti s načinom rada vrhunskih klubova kod nas već postoji. Nisu toliko bitne vježbe, nego intenzitet treninga i kakav je pristup. Ovo je faza kada se sve svodi na trening s loptom. Prije treninga odradi se teretana, ali trening se ne odvija samo na terenu ili u teretani. Priprema postoji i prije treninga. Trener točno kaže igračima koji su ciljevi treninga, prikazuju se snimke ostalih treninga, upozorava na propuste i dobre stvari. Nešto slično već provodimo u reprezentaciji, kaže Niko Kovač.

Uvjeti u Bayernovu kampu u Dohi daleko su iznad dostupnih običnim smrtnicima:

- Čine se kao znanstvena fantastika. Obišli smo cijeli kompleks, ovo još nisam vidio u životu. A puno sam prošao. Ušao sam u dvoranu. Ma to ne bih nazvao dvoranom, to je nešto neviđenim.
Ovdje jako puno ulažu u uvjete kako bi se krenulo prema boljem. Svjesni su kako su mali. Nema Katar puno ljudi, pa i ne mogu producirati toliko kvalitetnih igača, ali pokušavaju infrastrukturom sustići druge države, govori Kovač.

Jasno da Kovači prate hrvatske rukometaše:

- Kao i svi, nervozan sam, posebice kad krene loše. No, vjerujem u njih, vjerujem da će i na ovom prvenstvu sve kvalitetno odraditi, zaključuje Kovač.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.