NIKO KOVAČ PORUČUJE

Ako je ono kazneni udarac, onda ne trebamo niti igrati!

Petak, 13. lipnja 2014. 01:15 Napisao/la  SC

Ako se tako bude sudilo na SP-u, bolje je da odmah idemo kući. Ovo je sramota, kaže Kovač

Niko Kovač mimo običaja okomio se nakon poraza od Brazila na suca Nishimuru, izbornik nije štedio japanskog suca koji je u 69. minuti dosudio kazneni udarac koji je Fred iznudio u duelu s Lovrenom:

- Vidio sam sve na snimci, ako je ono kazneni udarac, onda ne trebamo igrati nogomet. Ajmo igrati košarku. To je sramota! To je otimačina! Dečki se bore da dođu na Svjetsko prvenstvo i onda se pojavi sudac, koji nije bio na nivou. Razočaran sam! Nisam taj koji napada suce, ali ovoga puta to moram reći. Preuzimam krivicu na sebe što to nisam rekao na konferenciji za novinare pred utakmicu. Vidjeli smo kako je sudio!

Je li sudac podlegao pritisku brazilske klupe?

- Ne bih rekao da je Scolarijevo skakanje utjecalo na suđenje! Imao sam dojam da je jednu utakmicu sudio nama, a drugu Brazilu. Pravila nisu bila ista! Ako se tako bude sudilo na Svjetskom prvenstvu, bolje je da odmah idemo kući. Ovo je sramota!

Hrvatska je dobro počela i onda je pala?

- Nismo pali, znali smo da će Brazil pojačavati pritisak, posebice preko bokova. Nekoliko smo ih puta sami darivali tako da smo ušli u probleme, zadovoljan sam kako smo igrali u prvom i drugom dijelu. Ostavili smo odličan dojam, dogovorili smo se prije utakmice o tome što treba raditi protiv Brazila i odradili smo sve prema dogovoru. Poveli smo, ali nažalost nismo uspjeli sačuvati vodstvo do poluvremena. Ovako se brane boje naše domovine, dečki su dali sve od sebe. Ponosan sam na njih, biti izbornik takvih igrača velika je čast. Vjerujem u svoje momke, stvoriti nekoliko prilika protiv Brazila nije bilo jednostavno. Rekao sam dečkima, glavu gore! S takvim nogometom mi sigurno imamo mjesta u drugom krugu, kaže Kovač.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.