U-21 REPREZENTACIJA

Nenad Gračan postao izbornik U-21 reprezentacije

Petak, 25. listopada 2013. 21:20 Napisao  I. V.

Daniel Šarić i Mladen Žganjer bit će pomoćnici Gračanu

Nenad Gračan službeno je postao izbornik U-21 reprezentacije. Nakon točno tri godine stanke, Gračan se vraća trenerskom poslu u sasvim novoj funkciji

- Ova funkcija podrazumijeva veliku obvezu i odgovornost. Preuzeo sam reprezentaciju u dobroj situaciji, nakon što je ostvarila niz pozitivnih rezultata i najvažnije da je da tako nastavimo. Voditi U-21 reprezentaciju znači preuzeti obvezu da se povrh pozitivnih rezultata mladim igračima stvore takvi uvjeti da jednog dana dosegnu A-reprezentaciju. Jako je važno stvoriti kult mlade reprezentacije, ne samo U-21 reprezentacije, da mladi igrači shvate što znači igrati za reprezentaciju, kaže Gračan.

U trenerskoj karijeri Gračan je vodio niz klubova, jedini je trenirao momčadi četiri kluba (Rijeka, Dinamo, Hajduk, Osijek) s najdužim prvoligaškim stažom. Rad u reprezentaciji je nešto drugo:

- Drukčije je sve! Sada je najvažnije da se Niko Kovač i ja dogovorimo oko bitnih stvari, razgovarao sam samo s Romeom Jozakom. A bitno je da sustav igre bude sličan u svim selekcijama, da igrači nemaju problema s adaptacijom kada prelaze iz jedne u drugu selekciju. Nadam se da ćemo ubrzo razgovarati iako je jasno da s obzirom na rezultate ne treba nešto posebno mijenjati, zaključuje Gračan.

Nenad Gračan kao izbornik U-21 reprezentacije debitira 14. studenog u kvalifikacijskoj utakmici za plasman na EP 2015. godine, prvi je protivnik Švicarska u Puli. Gračan je odabrao provjerene suradnike iz nekadašnjeg stožera Rijeke, prvi asistenti postali su Daniel Šarić i Mladen Žganjer.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.