Zlatko Dalić: Ne mogu razumjeti ludilo u posljednjih deset dana!

Srijeda, 23. lipnja 2021. 08:00 Napisao/la  SC

Luka je znao što se događalo, što se protiv mene radilo i pisalo. Zato je bio sretan, i svi igrači, rekao je izbornik nakon utakmice

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

Zlatko Dalić i Luka Modrić čvrsto su se zagrili nakon pobjede (3:1) protiv Škotske, dojam je da je obojici laknulo

- Ovih deset dana je bilo ludilo i ja to ne mogu shvatiti. Ne znam koji sam cilj ostvario. Deseti, jedanaesti, dvanaesti... Dragi Bog je uz mene i gura me kad je najteže. Ne mogu razumjeti ludilo u posljednjih deset dana. Neću ulaziti u to, čuvat ću svoje dostojanstvo, svoj ponos i uvijek ću biti fer. Baš zbog toga bili smo sretni. Luka je znao što se događalo, što se protiv mene radilo i pisalo. Zato je bio sretan, i svi igrači. Ali dobro, ostat ćemo i dalje gospoda. Hvala svima na podršci, na kritikama. Idemo dalje, rekao je Dalić na konferenciji za novinare.

- Tužan sam zbog igrača. Čekao sam dugo vremena da dođem na ovakvo natjecanje i ovdje nas je dovela odlična skupina igrača. Tijekom cijelog turnira bilo je puno dobrih stvari, no nažalost ne i dovoljno bodova da prođemo. Danas smo igrali protiv momčadi koja je postala čvrsta igrajući mnoštvo ovakvih natjecanja i znali su kako je to igrati treću utakmicu skupine, a mi vjerojatno nismo. Zato mi idemo kući, a oni idu dalje. Ta nekakva spremnost na ova natjecanja - nismo ništa zaradili u prvoj utakmici i onda smo morali ići na Wembley, potrošiti se i psihički i fizički kako bismo nešto izvukli od toga i možda smo zato propatili u ovoj utakmici. To je nešto što možemo naučiti za sljedeće natjecanje. Obećavam, neće proći 23 godine do njega, kaže izbornik škotske reprezentacije Steve Clarke.