Kada Ivan Perišić nije raspoložen za igru, reprezentacija izgleda kao protiv Rusije!

Četvrtak, 02. rujna 2021. 11:09 Napisao  I. V.

Hrvatska reprezentacija ima samo jednog izrazitog gol-igrača razine lige petica, Andrej Kramarić prošle sezone postigao 16 pogodaka u Bundesligi

 

Ivan Perišić
Ivan Perišić

Hrvatska i Rusija odigrali su u Moskvi utakmicu bez golova i izrazitih šansi, dojam je da su oba izbornika kalkulirali što se Dejanu Lovrenu nije baš jako svidjelo:

- Što se ocjene utakmice tiče, solidna neka trojka, ja uvijek smatram da možemo bolje, ali držali smo se dobro. Imali smo neke prilike, najbolja je bila Perišićeva. Bili smo kompaktni, borili smo se, dobar je bod, ali bolje je s tri. Fali nam neki broj 9, ubojiti napadač. Ušao je Livaja, ali možda mrvicu prekasno, kazao je Lovren.

Izjava iskusnog stopera aktualizirala je problem igre u napadu, što je bila velika hrvatska boljka na nedavnom Europskom prvenstvu.

- Odigrali smo dobro, bili smo kompaktni, dosta smo trčali, jedino je falilo više igre prema naprijed. Premalo smo šansi stvorili, tu nismo bili opasni. Kada osvojiš bod u Moskvi, na gostujućem terenu protiv favorita, onda je to dobar rezultat, kazao je izbornik Zlatko Dalić.

Činjenica je da hrvatska reprezentacija ima samo jednog izrazitog gol-igrača razine lige petica, Andrej Kramarić prošle sezone postigao je 20 pogodaka u Bundesligi,

Isto je tako činjenica da se isti igrač godinama ne osjeća isto u nacionalnom i klupskom dresu, Kramarić  nikada u reprezentaciji nije stekao status stožernog igrača, igra pretežito ako drugi ne mogu igrati.

Možda ni protiv Rusije ne bi igrao da je Ante Budimir bio spreman!

Zbog Dalićeva načina igre napad hrvatske reprezentacije u zadnjim dvama ciklusima najviše ovisi o učinku Ivana Perišića, podatak da daleko najpotentniji napadač u kockastom dresu ne igra u klubu (Inter) klasičnog napadača dosta govori o stručnim aršinima.

Kada Perišić nije raspoložen za igru, onda reprezentacija u pravilu izgleda u napadu onako kao je izgledala u utakmici protiv Rusije!

Dalić se privremeno odrekao napadača (Petković, Brekalo, Rebić...), koji na Europskom prvenstvu nisu ispunili očekivanja.

Sada su na red došli napadači (Budimir, Livaja, Čolak...), koji se tek moraju dokazati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.