Mateo Kovačić: Zajedništvo je jako bitno u ovim trenucima, kao što je bilo u Rusiji

Petak, 25. lipnja 2021. 12:53 Napisao/la  SC
Mateo Kovačić
Mateo Kovačić

Mateo Kovačić najavio je utakmicu osmine finala protiv Španjolske, koja se igra u ponedjeljak:

- Španjolci su odlična momčad koja voli posjed, voli igrati. Bit će nam bitno da nastojimo imati loptu što više u nogama, da im oduzmemo ono što najviše vole. Ne znam koliko ih medijski napisi opterećuju, ni što se piše, ali znam da će protiv nas biti spremni, jer smo odlična momčad i jer smo više puta igrali protiv njih. Obje momčadi pokušat će se nadigravati. Puno im znači povratak Busquetsa, koji je pokretač svih akcija i morat ćemo ga zaustaviti, da se ne smije kretati bez presinga. Morat ćemo ga pritisnuti, ističe Kovačić koji igra najbolji turnir u nacionalnom dresu:

- S Lukom i Brozom igram dugi niz godina i osjećamo se dobro kad igramo zajedno. Broz je jako dobar za reprezentaciju, daje mirnoću, stalno traži loptu i u prilazu je. Od velike je pomoći meni i Luki. A napredovati možemo ako još više ulazili pred gol, što smo radili protiv Škotske. Još više moramo ulaziti u protivnički šesnaesterac i stvarati prilike. Usporedba s veznim redom brončane generacije? Ne bih se uspoređivao s njima, to su bili fenomenalni igrači koji su odigrali velike utakmice za Hrvatsku. I oni i mi imamo dobrih strana u igri. Nije sve u veznoj liniji, a stalno se piše o tome. Bitna je momčad, moramo se nametnuti, pokazati da smo bolji od Španjolske, smatra Kovačić, koji je postao stožerni igrač Chelseaja.

- Napredovao sam, naravno, nekoliko sam godina stariji, iskusniji, u Chelseaju sam odigrao više utakmica u kontinuitetu. Osjećam se dobro, bolje jer mi vjeruju. Igram, što mi je jako bitno. Svakom igraču je bitno da ga se ne mijenja odmah, da igra i izbornik Dalić dao mi je povjerenje. Nastojim ga vratiti na svakom treningu. Istina, čudno je da u španjolskoj reprezentaciji nema igrača Reala, to se nije dogodilo nikad u povijesti, ali to znači da su se nametnuli igrači iz drugih klubova. Imaju Španjolci odlične igrače po svim klubovima u Europi, smatra Kovačić.

Mateo je najviše pretrčao u prve tri utakmice:

- To je samo zato što Broz nije igrao protiv Češke, ha, ha, ha… Osjećamo se dobro, odradili smo dobre pripreme, iako je sezona bila duga i bili smo iscrpljeni. Međutim, svima je isto, nastojimo se osvježiti i biti onakvi kakvi smo bili protiv Škota. Spremni smo na još jedno trčanje i da damo sve od sebe. I još nešto, zajedništvo je jako bitno u ovim trenucima, kao što je bilo i u Rusiji. Nažalost, ne mogu igrati svi igrači, ali stavljamo Hrvatsku na prvo mjesto, svatko daje onoliko koliko može. Mi smo tu da se borimo zajedno i tako će biti i ovaj put. A navijači će nam sigurno puno značiti. Nije ih bilo previše, ali i onaj mali broj protiv Škota nas je oduševio. Sad će biti sjajan osjećaj, jedva čekamo istrčati u Kopenhagenu, zaključuje Kovačić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.