Mateo Beusan: Siguran sam da onakav kazneni udarac za nas ne bi bio dosuđen

Petak, 13. lipnja 2014. 10:35 Napisao/la  SC

Zbog onakvog potenciranja kaznenog udarca, napadač Brazila trebao je dobiti javnu opomenu zbog nesportskog ponašanja, kaže Beusan

Dugo će odluka Japanca Nishimure biti glavna tema među navijačima hrvatske reprezentacije. Japanac je u 69. minuti kontakt Lovrena i Freda pretvorio u kazneni udarac iz kojega je Neymar odveo Brazilu pobjedu. Stručna analiza (ne)spornog trenutka glasi ovako:

- U takvom kontaktu možemo samo govoriti o potenciranju kontakta između Lovrenove ruke i tijela, sudac je strahovito nasjeo. Snimka ga optužuje, nažalost po našu reprezentaciju i suđenje. Ta je odluka usmjerila utakmicu! U ovakvim utakmicama do izražaja dolaze teorije da domaćini na otvaranjima prvenstava dobivaju "poguranac", siguran sam da onakav kazneni udarac za nas ne bi bio dosuđen. Zbog onakvog potenciranja kaznenog udarca, napadač Brazila trebao je dobiti javnu opomenu zbog nesportskog ponašanja, kaže Mateo Beusan, stručni komentator suđenja na HTV-u

- Nisam zadovoljan, jer smo izgubili. Šteta je što se nakon prvoga dana Svjetskog prvenstva mora razgovarati o sucu, žalosno je to. Bila je to dobra utakmica dviju jakih momčadi, ali se trud i rad na kraju nisu isplatili zbog jedne osobe. Sve su svemu, mislim da smo odigrali veliku utakmicu. Šteta, mislim da smo zaslužili više, rekao je Ivan Rakitić.

Jasno da je Felipe Scolari drugačije vidio spornu odluku zbog koje je hrvatski izbornik Niko Kovač izgovorio teške optužbe na račun suca:

- Sudac je vidio penal, tako je odlučio. I mi isto mislimo da je bio penal. Ne želim komentirati kolege, mogu samo reći da je Brazil pet puta bio svjetski prvak. A kada bih se mogao kladiti, kladio bih se da će Hrvatska proći skupinu, rekao je Scolari.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.