Mario Mandžukić: Ne zamaram se golovima, htio sam odigrati što bolje za momčad

Četvrtak, 19. lipnja 2014. 04:09 Napisao/la  SC

Dobro sam se osjećao, intenzivno sam se pripremao. Imao sam i malo više vremena s obzirom da nisam igrao prvu utakmicu pa sam dodatno radio, rekao je Mandžukić

Utakmicu otvaranja Svjetskog prvenstva morao je popratiti s tribina. Suspenzija zbog crvenog kartona zadobivenog u uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija protiv Islanda udaljila ga je s radara nogometne javnosti za utakmicu protiv Brazila. Izbornik Niko Kovač nekoliko je puta u medijima rekao da će mu glavna napadačka uzdanica i drugi strijelac Bundeslige nedostajati u toj utakmici, no dočekao ga je. Zabio je Mandžukić dva pogotka, oba u drugom dijelu nakon golova Olića i Perišića. Jednog je postigao glavom nakon kornera, a jednog nogom iz neposredne blizine kamerunskog vratara Itandjea na odbijenoj lopti. 

- Napravili smo sve što smo radili na treningu i što nam je izbornik govorio. Tražili smo rani gol da nam kasnije bude lakše, to smo i ostvarili. Dali smo drugi gol kada je trebalo. Uvjeti za igru bili su jako teški, svaka čast dečkima. Nećemo se previše veseliti, čeka nas utakmica protiv Meksika. Nisam se previše zamarao golovima, htio sam odigrati što bolje za momčad. A kada tako igram, golovi su nagrada. Ne zamaram se golovima, nastavit ću pokušati igrati što je moguće bolje. Promašena šansa? Nije izgovor, ali bio sam već umoran, dosta sam dugo sprintao i napravio sam u tom trenutku sve što sam mogao. Na kraju su golovi ipak došli. Nisam ja zaslužan za ovu pobjedu, cijela je momčad odigrala vrhunski, kaže Mandžukić, prvi hrvatski igrač koji je postigao dva pogotka na jednoj utakmici svjetskog prvenstva.

Moglo bi ih biti još, krenuo je Mandžukić dobrim putem, izjednačio se s velikanima poput Benzeme i Neymara na ljestvici strijelaca koji su postigli po dva zgoditka. Hat-trick u utakmici protiv Portugala na prvo je mjesto vinuo njegovog klupskog kolegu Thomasa Mullera. Hrvatskoj će izabranoj vrsti trebat još njegovih pogodaka već u ponedjeljak kada u Recifeu predstoji odlučujući ogled s Meksikom.

- Dobro sam se osjećao, intenzivno sam se pripremao. Imao sam i malo više vremena s obzirom da nisam igrao prvu utakmicu pa sam dodatno radio, rekao je povratnik u prvi sastav reprezentacije.

Protiv samo an trenutke opasnog Kameruna nije moglo proći bolje. Nova generacija Vatrenih srušila je rekord star šesnaset godina i najveću pobjedu na svjetskim prvenstvima sa Gerlanda u Lyonu preselila u srce amazonske prašume, grad Manaus. 

- Naravno da smo sretni, a imamo još prostora za napredak. Znamo što nas čeka protiv Meksika, krasi ih zajedništvo. Mislim da imamo još prostora za napredak. Ako budemo igrali u povoljnijim uvjetima, uvjeren sam da možemo izvući još dosta toga. Pokazali smo da znamo igrati, nikoga se moramo bojati, zaključio je Mandžukić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.