TKO JE IVAN RUNJE?

Maleš mu je ponudio 5.000 kuna mjesečno...

Ponedjeljak, 29. listopada 2012. 19:26 Napisao/la  Ivan Jelić

Ivan Runje odbio je ponudu Hajduka i danas igra Ligu prvaka


Tko je Ivan Runje? Bolji poznavatelji nogometnih prilika vjerojatno su čuli za njega. Izbornik Igor Štimac pozvao ga je za prijateljski susret protiv reprezentacije MAXTv Prve lige koji će se odigrati 14. studenog u Rijeci na Kantridi. Runje je izdanak omladinske škole bijelih, igra na poziciji stopera. Prošlu jesen odigrao je u dresu drugoligaša Mosora. Krasimir Balakov pozvao ga je na zimske pripreme, zadovoljio je ukus bugarskog stratega i trebao je potpisati ugovor. Bivši predsjednik Hrvoje Maleš ponudio mu je 5.000 tisuća kuna mjesečno i to bruto što je Runje odbio.

Otišao je na probu u redove danskog prvoligaša Nordsjaellanda i zadovoljio je. Potpisao je trogodišnji ugovor. Prošlog tjedana igrao je za svoj klub pred domaćim navijačma protiv Juventusa u okviru 3. kola Lige prvaka po skupinama. Susret je završio rezultatom 1:1.

Nije Runje usamljen primjer kako su na Poljudu griješili kada su u pitanju mladi igrači. Posljednjih godina dozvolili su da im "pobjegnu" Ivan Perišić i Marko Livaja. Prvi je prije dvije sezone iz Club Bruggea stigao u redove aktualnog prvaka Bundeslige Borussije Dortmund, postavši standardni reprezentativac za vrijeme mandata bivšeg izbornika Slavena Bilića. Livaja je pak izborio mjesto među igračima koji kandidiraju za prvu momčad milanskog. Redovito igra na utakmicama Europske lige, čak se upisao i među strijelce u dvoboju s Rubinom iz Kazana na San Siru.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.